ABA: Zvezda se uozbiljila i ubedljivom pobedom osigurala prvo mesto (VIDEO)

Košarkaši Crvene zvezde ubedljivom igrom osigurali su prvo mesto u ABA ligi pošto su na svom parketu savladali SC Derbi

Domaćini su od početka ušli raspoloženi u šutu i zahvaljući sjajnom Adamu Hangi, kao i Rokasu Gaidraitisu, brzo su crveno-beli iz Beograda napravili osetniju prednost.

Hanga je prvih 10 minuta šutirao 3/3 za 3 poena, a trojku je dao i u zadnjoj sekundi četvrtine za 30:18.

U drugom periodu Zvezda je napravila i 18 razlike, ali su izmene Janisa Sferopulosa malo usporile napadački ritam pa su gosti uspeli da se održavaju na 10 poena minusa. Zanimljivo je da posle 20 minuta Zvezda je imala svega 7 šuteva za 2 poena, a čak 20 za 3 poena. Na poluvremenu je bilo 47:34 za Crvenu zvezdu.

Minijatura Nemanje Nedovića je obeležila početak treće četvrtine pa je Zvezda napravila 20 plus razliku, i tu je već bio nagoveštaj da je meč rešen i da je samo pitanje krajnog rezultata. Od tog trenutka igralo se u laganom ritmu, a Janis Sferopulos je iskoristio to da ubaci i Jaga Dos Santosa koji se vratio posle povrede nosa zadobijene u meču sa Makabijem.

U poslednjih 10 minuta se ušlo sa prednošću 74:55, ali to nije uspavalo crveno-bele. Posle kiksa sa Megom, daleko su ozbiljnije shvatili ovaj meč i protivnik nije imao šansu. Teodosić je razigravao saigrače, pa je na 4 minuta pre kraja prvi put bilo 30 poena razlike – 92:62.

Do kraja gosti su ublažili poraz za konačnih 94:76.

Najefikasniji kod pobednika bio je Nedović sa 16 poena, Hanga i Boloboj sa 15 poena. Kod gostiju Hadžibegović 15 poena, Mirković 14.

Zanimljivo je da je vrlo realno da se ove dve ekipe sastanu i u prvoj rundi plej-ofa, ali biće sve poznato posle poslednjeg kola gde Zvezda ide u Split (koji je u borbi za poziciji sa SC Derbijem) a u Podgorici nas očekuje gradski derbi SC Derbija i Budućnosti.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Srbija na korak od novog predstavnika u ABA ligi posle “čuda”! (VIDEO)

Košarkaši Vojvodine plasirali su se u finale ABA 2 lige pošto su uspeli da nadoknade zaostatak od čak 18...

POVEZANE OBJAVE