ABA: Zvezda se uozbiljila i ubedljivom pobedom osigurala prvo mesto (VIDEO)

Košarkaši Crvene zvezde ubedljivom igrom osigurali su prvo mesto u ABA ligi pošto su na svom parketu savladali SC Derbi

Domaćini su od početka ušli raspoloženi u šutu i zahvaljući sjajnom Adamu Hangi, kao i Rokasu Gaidraitisu, brzo su crveno-beli iz Beograda napravili osetniju prednost.

Hanga je prvih 10 minuta šutirao 3/3 za 3 poena, a trojku je dao i u zadnjoj sekundi četvrtine za 30:18.

U drugom periodu Zvezda je napravila i 18 razlike, ali su izmene Janisa Sferopulosa malo usporile napadački ritam pa su gosti uspeli da se održavaju na 10 poena minusa. Zanimljivo je da posle 20 minuta Zvezda je imala svega 7 šuteva za 2 poena, a čak 20 za 3 poena. Na poluvremenu je bilo 47:34 za Crvenu zvezdu.

Minijatura Nemanje Nedovića je obeležila početak treće četvrtine pa je Zvezda napravila 20 plus razliku, i tu je već bio nagoveštaj da je meč rešen i da je samo pitanje krajnog rezultata. Od tog trenutka igralo se u laganom ritmu, a Janis Sferopulos je iskoristio to da ubaci i Jaga Dos Santosa koji se vratio posle povrede nosa zadobijene u meču sa Makabijem.

U poslednjih 10 minuta se ušlo sa prednošću 74:55, ali to nije uspavalo crveno-bele. Posle kiksa sa Megom, daleko su ozbiljnije shvatili ovaj meč i protivnik nije imao šansu. Teodosić je razigravao saigrače, pa je na 4 minuta pre kraja prvi put bilo 30 poena razlike – 92:62.

Do kraja gosti su ublažili poraz za konačnih 94:76.

Najefikasniji kod pobednika bio je Nedović sa 16 poena, Hanga i Boloboj sa 15 poena. Kod gostiju Hadžibegović 15 poena, Mirković 14.

Zanimljivo je da je vrlo realno da se ove dve ekipe sastanu i u prvoj rundi plej-ofa, ali biće sve poznato posle poslednjeg kola gde Zvezda ide u Split (koji je u borbi za poziciji sa SC Derbijem) a u Podgorici nas očekuje gradski derbi SC Derbija i Budućnosti.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Legendarni Van Persi preuzeo tim iz Holandije

Proslavleni napadač Robin Van Persi novi je šef stručnog štaba Herenvena, objavio je holandski klub. Van Persiju je ovo prvi...

POVEZANE OBJAVE