Barcokas o utakmici sa Zvezdom: Hvala na dočeku, ovo treba košarci

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Olimpijakosa, a trener pobedničkog tima Jorgos Barcokas je izneo utiske nakon meča u Beogradu.

– Želim da se zahvalim na dočeku i atmosferi. Utakmica je bila pravi rat, kao što su svi videli. Zvezda nije odustajala, učinili su sve da dobiju meč, napadački su bili odlični, postigli su veliki broj poena i bili u utakmici tokom 40 minuta. To nije ništa čudno s obzirom na veliki talenat koji poseduju Hanga, Teodosić i Nedović, Bolomboj i Gedraitis su bili odlični takođe. Mučili smo se da zatvorimo utakmicu, ali uspeli smo na kraju. Ovo je jako teško gostovanje i velika pobeda za nas pred početak plej-ofa, teoretski smo obezbedili učešće u doigravanju. Imamo veliki problem sa zdravstvenim biltenom, neki igraču nisu u stroju poput Pertruševa i Milutinova, pa pobeda dobija još na težini, rekao je Barcokas.

Poslednje tri sezone Olimpijakos je bio učesnik fajnal-fora Evrolige, ali je titula izmicala. Ove godine stvari su drugačije, ali Barcokas je uveren da njegov tim može do titule.

– Sto posto! Imali smo mnogo problema tokom sezone, ali nekad je nekom timu određeno da osvoji titulu. Prošle godine smo pobeđivali sve, vodili smo tokom 40 minuta u finalu protiv Reala, ali poraženi smo pogotkom u poslednjoj sekundi. Tako da nema pravila.

Osvrnuo se trener Olimpijakosa i na učinak Crvene zvezde Meridianbet ove sezone.

Ovako se igra košarka. Zvezda nije imala šanse da se plasira u plej-in, a na tribine je došlo 15 hiljada navijača. Sve su učinili da nas pobede, ovo treba košarci. Prošle godine smo bili poraženi ovde. Srbija kao zemlja košarka treba da ima velike klubove. Postoji veliko poštovanje prema Srbiji kao zemlji košarke, poručio je Barcokas.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

U BORBI ZA ABA LIGU: Vojvodina bi da nadoknadi -18, trener saopštio loše vesti pred revanš

Košarkaši Vojvodine ubedljivo su poraženi u prvom meču polufinala ABA 2 lige od Podgorice 98:80. Moraju da nadoknade veliki minus...

POVEZANE OBJAVE