ABA LIGA DONELA VAŽNE ODLUKE: Rešen problem koji je doveo do mnogo negodovanja u Srbiji, u Borcu nemaju razloga za zadovoljstvo!

Završena je još jedna sednica Skupštine regionalne ABA lige, na kojoj su potvrđene mnoge važne odluke koje su se ranije najavljivale.

Pre svega, nema potrebe za strepnju bilo kog tima u ovoj sezoni, pošto ispadanja neće biti! Tako će i Mornar i Krka, iako ubedljivo najlošije ekipe, i naredne sezone bit u eliti.

A sa njima će biti i Dubai, o čemu već neko vreme gotovo da nije bil odileme, ali je sada i zvanično potvrđeno. Pored ovog novoformiranog tima, pobednik ABA 2 lige će takođe biti deo elitnog društva naredne sezone, koje će brojati 16 timova, dva više nego do sada!

Rešen je i problem koji je izazvao velike kontroverze, a to je nacionalni ključ. Sada će jedna zemlja moći da ima šest predstavnika, jedan više nego do sada. Podsetimo, svojevremeno Zlatibor nije mogao da pređe u viši rang jer Srbija već ima pet timova u prvoj ligi. Tada je organizovan baraž protiv čačanskog Borca, koji je bio najlošije plasiran u prvoj ABA ligi od naših timova, kada su Čačani sačuvali svoj status.

Međutim, upravo u Borcu mogu da budu nezadovoljni ishodom današnje sednice pošto još uvek nisu dobili status suvlasnika, kao ni Split, a odluka o tome će eventualno biti doneta do kraja juna. Za razliku od njih, Studentski centar je dobio ovaj status.

Osim ove odluke, Borac može manje-više biti nezadovoljan i time što je ove sezone glavni zadatak ostvario, a to je opstanak u ligi, međutim u svetlu novih odluka to više i nije naročito bitno.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Sastavi: Nađ odmah napravio promene!

Fudbalski klub Partizan danas prvi put nastupa pod vođstvom novog šefa struke Alberta Nađa. Rival mu je Vojvodina u derbiju...

POVEZANE OBJAVE