Bivši košarkaš Zvezde napušta klub i pored ugovora koji je nedavno potpisao, već se javljaju zainteresovani

Pre nepuna dva meseca Lorenco Braun je sa Makabijem potpisao novi dvogodišnji ugovor, ali to, prema informacijama koje dolaze iz Izraela, ne znači da će se tamo i zadržati.

Poznati košarkaški novinar Arel Ginsber navodi da bivši plejmejker Crvene zvezde na kraju sezone želi da napusti klub ukoliko ne dođe do prekida rata.

Otkako je izbio sukob između Izraela i Palestine prošle godine, Makabi je svoje utakmice kao domaćin u Evroligi igrao u Beogradu, ali kada je reč o domaćem prvenstvu moraju da budu u zemlji.

To je u početku dovelo do odbijanja stranaca da igraju, ali u međuvremenu je došlo do kompromisa. Međutim, izgleda da Braun ne želi na duže staze da provodi vreme u ratom zahvaćenoj zemlji.

Situaciju želi da iskoristi madridski Real i angažuje igrača koji je kao naturalizovani košarkaš predvodio špansku reprezentaciju do titule šampiona Evrope pretprošle godine.

Juče je odluku o kraju karijere saopštio košarkaš Reala Rudi Fernandez, koji je upravo pred pomenuti Evrobasket digao glas protiv angažovanja Brauna za nastup u španskom nacionalnom timu.

Ostaje da se vidi kakav će razvoj situacije biti i da li u nedavno potpisanom ugovoru postoji izlazna klauzula, pošto je teško poverovati da bi američki plej potpisao novi ugovor ukoliko nema nameru da ostaje.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Podela bodova u derbiju kola (VIDEO)

Fudbaleri Rome i Juventusa remizirali su 1:1 u okviru 35. kola Serije A. Meč je počeo žustro. Već u 4....

POVEZANE OBJAVE