Micić Amerima govorio o uspehu zemljaka na SP, Evroligi i svojim ciljevima u NBA: U mojoj zemlji je košarka sport broj 1 (VIDEO)

Vasilije Micić je u Evropi osvojio sve što se moglo osvojiti, bilo na timskom ili individualnom planu, s obzirom na to da je dvostruki osvajač Evrolige sa Efesom, predvodivši ovaj tim i usput pokupivši dve MVP nagrade za F4 i jednu za regularni deo najjačeg evropskog takmičenja.

Logičan sled je bio dolazak u NBA ligu kako bi zaokružio karijeru. Iako nije žurio sa ovim korakom u karijeri, navijači su to konačno dočekali ove sezone.

Nije dobro počelo, pošto je u Oklahomi šansu dobijao na kašičicu, ali je nakon trejda u Šarlot domonstrirtao i preko “bare” šta ume.

Tako je klub kreirao i svojevrsni dokumentarac o njemu, u kom je govorio o mnogim temama.

Naglasio je da mu cilj dolaska u NBA nije da bude posmatrač, pa je u Hornetsima zadovoljan.

Drago mi je da sam dobio priliku i da sam deo nečega. Čak i u lošem smislu, ali važno je to osetiti. Sad pokušavam da učim iz dobrog i lošeg. Dok god mogu da igram u NBA, biće odlično. Nisam došao samo da bih se pojavio. Sad kad sam dobio priliku, mogu da kažem da sam jako srećan što sam se odlučio za NBA prošlog leta, poručuje Vasa.

On je objasnio i da je košarka glavni sport u našoj zemlji, pomenuvši i uspeh na poslednjem Svetskom prvenstvu, na kom nije nastupao.

U mojoj zemlji, košarka je sport broj jedan. Poznati smo po svetu kao košarkaška zemlja. Tako mali imamo neverovatne rezultate. Primera radi, drugo mesto na Svetskom prvenstvu. Onima koji ne prate nije to toliko bitno, ali ljudima u Srbiji jeste. Neverovatan rezultat, istakao je Micić, koji je govorio i o značaju Evrolige.

Najbolji deo moje karijere. Pre svega zbog uopštenog osećaja tokom pet godina. Otišao sam tamo sa idejom na godinu dana, ali to što sam ostao pokazuje koliko sve cenim. Titule su došle neočekivano. Nismo došli kao neko ko zna da će pobediti, već kao potpuno nova grupa momaka spremna da se takmiči. Prvo smo bili drugoplasirani, zatim smo bili daleko najbolji, ali je kovid prekinuo sezonu. Potom dve titule zaredom. Ljudima u SAD nije toliko poznato, ali meni kao Evropljaninu je zaista bio san. Svega se sećam, objasnio je srpski plej.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

U BORBI ZA ABA LIGU: Vojvodina bi da nadoknadi -18, trener saopštio loše vesti pred revanš

Košarkaši Vojvodine ubedljivo su poraženi u prvom meču polufinala ABA 2 lige od Podgorice 98:80. Moraju da nadoknade veliki minus...

POVEZANE OBJAVE