ABA LIGA: Borac i FMP slavili uz stotke, dabl-dabl Novaka

Večeras su pobede u 26. kolu regionalne ABA lige zabeležili srpski timovi Borac iz Čačka i FMP, a obe ekipe su pritom uspele da ubace preko 100 poena.

Borac je bio bolji od Krke u Čačku sa 101-83, u utakmici koja nije imala naročiti značaj jer slovenački tim svakako neće ispasti usled odluke o proširenju lige.

Utakmica nije rešena sve do drugog dela poslednje četvrtine, kada je tim trenera Mijatovića došao do dvocifrene prednosti, koju je samo uvećavao do kraja.

Najefikasniji u pobedi bio je Ronaldo Segu sa 19 poena, 7 asistencija i 3 skoka, Bojan Tomašević upisao je 17 poena i 4 skoka, a Danilo Tasić poen manje uz 3 skoka i 5 završnih dodavanja.

U poraženom timu Jan Špan je zabeležio 22 poena, 6 asistencija i 3 skoka, a Crkvenik i Planinić su se zaustavili na po 14 poena.

FMP je bio bolji od drugog najlošijeg tima u ligi Mornara, kog je savladao u Železniku sa 111-94, u utakmici koja je bila sličnog karaktera kao i u slučaju Borca.

Najefikasniji u pobedi bio je Vojislav Stojanović sa 21 poenom, a skok mu je falio za dabl-dabl učinak, dok je upisao i 3 asistencije. Stepanović je upisao 16 poena i 5 skokova, Roberts 15 poena i 3 asistencije, dok je Jovan Novak zabeležio dabl-dabl sa 13 poena i 10 asistencija, uz 5 uhvaćenih lopti.

U ekipi Mornara Dan-Martin je upisao 26 poena, 2 skoka i 3 asistencije, dok je Veters zabeležio dabl-dabl učinak sa 21 poenom i 14 skokova.

Borac i FMP su regularni deo sezone završili sa identičnim učinkom od 10 pobeda i 16 poraza, pa su zauzeli deseto i 11. mesto na tabeli.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Srbija na korak od novog predstavnika u ABA ligi posle “čuda”! (VIDEO)

Košarkaši Vojvodine plasirali su se u finale ABA 2 lige pošto su uspeli da nadoknade zaostatak od čak 18...

POVEZANE OBJAVE