ABA LIGA: Brejk Mege u Laktašima za 4. mesto!

Košarkaši Mege pobedili su Igokeu 92:78u poslednjem kolu ligaškog dela ABA lige. Kontrolisali meč od sredine prve četvrtine i tako obezbedili prednost domaćeg terena u četvrtfinalu regionalnog takmičenja. Završili na tabeli ispred Cedevita Olimpije, a iza Zvezde, Partizana i Budućnosti.

Prvih pet minuta igre je proteklo u izjednačenom ritmu i promeni vođstva. Mega bolje odigrala završnicu i vodila sa +6.

Tokom druge deonice, nastavljena je neizvesna borba dva tima. Mega se ponovo odlepila na pomenutih šest poena viška. Dragan Milosavljević bio polovičan sa bacanja, a Mega vodila 47:45 nakon prvih 20 minuta igre.

U trećoj četvrtini, srpski tim se odvojio. Minut ipo pre kraja imao +7. Ponajviše zbog serije 6:0 sa početka te deonice. Tih sedam poena viška doneli su izabranici Marka Baraća u četvrtu četvrtinu.

Na nešto više od dva minuta u 4/4 stekla je Mega i +10 (75:65). To je bila dovoljna zaliha za trijumf, a u finišu su samo povećali i razliku.

Najbolji kod pobednika Nikola Đurišić ubacio je 26 poena. Uroš Plavšić ga je pratio sa 18 koševa. U timu Igokee, Filipović je imao 18 poena a koš manje Dragan Milosavljević. .

Mega će četvrtfinale ABA lige izvesno igrati protiv Cedevita Olimpije. Zadar ostaje šesti, Igokea sedma a osmi će biti ili Split ili Studentski centar.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NADOMAK FINALA ABA LIGE: Zvezda demonstrirala silu protiv Mege

Košarkaši Crvene zvezde ubedljivo su kao domaćini savladali Megu sa 103-73, u prvoj utakmici polufinala regionalne ABA lige. Zvezda...

POVEZANE OBJAVE