Novak iznenadio pred Monte Karlo: Očekivanja nisu visoka; govorio i o Sineru

Novak Đoković ove godine ne beleži rezultate na koje smo navikli, a na redu je novi izazov na mastersu u Monte Karlu, njegovom prebivalištu, na kom je poslednji put trijumfovao još 2015. godine.

Novak je otvoreno govorio o svojim očekivanjima pred start sezone na šlajci.

Očekivanja nisu toliko visoka, naročito zbog načina na koji sam igrao u 2024. i rezultata koje sam beležio u Monaku prethodnih godina, a nisu bili sjajni. Ponašaću se u skladu s tim i sniziti očekivanja, istakao je Đoković, pa obrazložio:

Nekim igračima, poput mene, potrebno je malo više vremena da bi dostigli vrhunski nivo tenisa. Ranije u karijeri sam bio dobar u Monte Karlu. Osvajao sam titule 2013. i 2015, ali to je bilo davno. Poslednjih pet ili šest puta nisam imao uspeha i nadam se da bi to moglo da se promeni. To što sam smanjio očekivanja ne znači da ulazim u turnir bez entuzijazma i uzbuđenja – naprotiv. Nisam igrao u Majamiju, tako da sam imao više vremena da treniram na šljaci i pripremim telo i igru za ovu podlogu. Hajde da vidimo kako će to izgledati, ostao je zagonetan Novak kada su ambicije u pitanju.

Bilo je reči i o Janiku Sineru, od kog je poražen u Melburnu i u polufinalu Dejvis kupa, dok su na završnom mastersu imali po pobedu u međusobnim duelima, ali je naš as bio uspešniji u završnom meču.

Janik je najbolji igrač na svetu dosad ove godine. Baš je napredovao. Servis, kretanje… pri tom je mentalno uvek u meču. U važnim poenima je pokazao razliku u minulih šest meseci u odnosu na nekadašnjeg Janika. Naučio je iz iskustava, očvrsnuo, sad je igrač za velike mečeve, rekao je Đoković o najvećem rivalu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Radnički pred gostovanje Zvezdi: poznato je koliko je teško pobediti na njihovom bazenu

Godinama unazad standardni rivali u nokaut fazi domaćih takmičenja, Crvena zvezda i Radnički, započinju polufinalnu seriju plej-ofa Super lige...

POVEZANE OBJAVE