Novak iznenadio pred Monte Karlo: Očekivanja nisu visoka; govorio i o Sineru

Novak Đoković ove godine ne beleži rezultate na koje smo navikli, a na redu je novi izazov na mastersu u Monte Karlu, njegovom prebivalištu, na kom je poslednji put trijumfovao još 2015. godine.

Novak je otvoreno govorio o svojim očekivanjima pred start sezone na šlajci.

Očekivanja nisu toliko visoka, naročito zbog načina na koji sam igrao u 2024. i rezultata koje sam beležio u Monaku prethodnih godina, a nisu bili sjajni. Ponašaću se u skladu s tim i sniziti očekivanja, istakao je Đoković, pa obrazložio:

Nekim igračima, poput mene, potrebno je malo više vremena da bi dostigli vrhunski nivo tenisa. Ranije u karijeri sam bio dobar u Monte Karlu. Osvajao sam titule 2013. i 2015, ali to je bilo davno. Poslednjih pet ili šest puta nisam imao uspeha i nadam se da bi to moglo da se promeni. To što sam smanjio očekivanja ne znači da ulazim u turnir bez entuzijazma i uzbuđenja – naprotiv. Nisam igrao u Majamiju, tako da sam imao više vremena da treniram na šljaci i pripremim telo i igru za ovu podlogu. Hajde da vidimo kako će to izgledati, ostao je zagonetan Novak kada su ambicije u pitanju.

Bilo je reči i o Janiku Sineru, od kog je poražen u Melburnu i u polufinalu Dejvis kupa, dok su na završnom mastersu imali po pobedu u međusobnim duelima, ali je naš as bio uspešniji u završnom meču.

Janik je najbolji igrač na svetu dosad ove godine. Baš je napredovao. Servis, kretanje… pri tom je mentalno uvek u meču. U važnim poenima je pokazao razliku u minulih šest meseci u odnosu na nekadašnjeg Janika. Naučio je iz iskustava, očvrsnuo, sad je igrač za velike mečeve, rekao je Đoković o najvećem rivalu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Piksi upisao i ovog igrača na širi spisak za Euro!?

Fudbalski savez Srbije poslao je UEFI širi spisak igrača na koje računa za Evropsko prvenstvo. Prema informacijama Mozzartsporta, selektor Srbije Dragan Stojković i...

POVEZANE OBJAVE