Partizan u petom setu napravio brejk u Kragujevcu!

Odbojkaši Partizana zabeležili su trijumf u prvoj utakmici polufinala plej-ofa Superlige. Aktuelni šampion Srbije je, u Kragujevcu, nadigrao Radnički doo sa 3:2, po setovima 26:24, 18:25, 25:15, 18:25 i 15:8.

Ekipa Bojana Janića je morala i te kako da se pomuči kako bi izvojevala važnu pobedu i nastavila pohod na odbranu titule protiv tima koji je svojim igrama dokazao da je u vrhu favorita za osvajanje titule.

Blokovima Bjelice, Partizan je sigurno ušao u prvi polufinalni susret, da bi uskoro svoj doprinos dao i Luka Tadić, što je gostima donelo prednost od 12:5. Iako je Radnički u nastavku uspeo da koliko-toliko istopi razliku, ekipa Bojana Janića je sve do same završnice odolevala napadima rivala. Ipak, upornost domaćina se ubrzo isplatila, jer je pri rezultatu 19:17, u korist gostiju, tim Alekse Brđovića je konačno slomio otpor protivnika i poravnao rezultat (21:21). Ušlo se u uzbudljivu završnicu, u kojoj je za nijansu istrajniji bio tim iz Beograda koji je sa 26:24, poveo sa 1:0.

Partizan je u drugom periodu nastavio tamo gde je stao u prethodnom i odmah je poveo sa 11:6. Međutim, pitao se nešto i Radnički, koji je do sredine seta uzvratio udarac i poveo sa 14:12. Najviše zasluga za preokret domaćina idu najboljem igraču za mesec mart, Vuku Ivankoviću, koji je serijom poena doneo svojoj ekipi vođstvo. Partizan je od tog momenta potpuno pao, a Kragujevčani su znali to da iskoriste i u završnici su stigli do šest set lopti, koje su bile i više nego dovoljne za izjednačenje.

Imao je Bojan Janić šta da kaže svojim pulenima u pauzi između drugog i trećeg seta, a odmah se ispostavilo da su oni sve njegove savete od samog početka novog perioda počeli da sprovode u delo. Nakon ranog vođstva od 7:1, Partizan je as servisima Petrovića, uz blokove Mrdaka i Bjelice nastavio da niže poene. Tako su crno-beli u završnicu ušli sa čak devet poena prednosti (21:12), a ubrzo su tu zalihu i materijalizovali i po drugi put poveli na utakmici – 25:15.

Iako su još jednom bili u rezultatskom deficitu, predaja nije bila opcija za ekipu Alekse Brđovića. Po receptu iz drugog period, Kragujevčani su sredinom seta uspeli da anuliraju prednost rivala i preotmu vođstvo (12:10). U nastavku je proradio i blok domaćina, za koji Partizan nije imao odgovor i Radnički je za tili čas sa 25:18, izborio taj-brejk.

Zaslugama čitavog tima, a ponajviše Marinovića i Petrovića, “parni valjak” je od samog početka odlučujućeg seta ubacio u petu brzinu i poveo je sa 7:1. Iako je Radnički u nastavku uspeo da se vrati u ovaj period (6:8), crno-beli su u završnici ponovo dodali gas i na kraju su as servisima Tadića sa 15:8, zabeležili pobedu.

Partizan je do pobede predvodio Milija Mrdak sa 22 poena, dok se kod domaćina istakao Vuk Ivanković sa 20.

Revanš utakmica zakazana je za 8. april, dok je eventualna treća predviđena za 11.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

OPROŠTAJ OD MADRIDA: Sjajni Čeh izbacio Nadala!

Španski teniser Rafael Nadal neće igrati četvrtfinale mastersa u Madridu. Poražen je sa 2:0 od Čeha Jirija Lehečke pred domaćom...

POVEZANE OBJAVE