ISPLATILE SE IZMENE MILOJEVIĆA: Katai i Kraso ušli u igru i rešili duel sa fenjerašem (VIDEO)

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su poslednjeplasirani Radnik u Surdulici sa 2-0 u utakmici 29. kola Superlige.

Domaćin je bio orijentisan potpuno na defanzivu i navijači Zvezde na poptuno ispunjenom stadionu su dugo strepeli. Ipak, ispostavilo se da je trener Vladan Milojević napravio dobre izmene, pošto su ulasci Kataija i Krasoa bili pun pogodak.

U prvih deset minuta nije bilo velikih uzbuđenja iako su gosti uglavnom imali loptu u nogama. Prvi šut ka golu uputio je Hvan, kada je opasnost otklonio golman Surdličana Stefan Ranđelović.

Tri minuta kasnije udarac je oprobao i Srđan Mijailović, kog je uposlio Ivanić, ali je lopta završila preko prečke. Sve više su crveno-beli stezali obruč oko gola Radnika, a činilo se da domaći igrači i nemaju posebnu nameru da pokušaju da ugroze gol protivnika, već samo da odbrane svoj.

Šerif Endiaje je u 16. minutu zatresao mrežu, ali sa spoljne strane, nakon što je dobio malo jači pas od Ivanića, pa nije uspeo da dođe do dobre pozicije za šut.

Umalo ni iz čega domaći nisu došli do prednosti u 19. minutu. Neverovatnu grešku je napravio Omri Glazer, koji je praktično uručio loptu Čumiću, kog je Điga izblokirao, da bi potom stopostotnu šansu Anđelkovića nakon odbitka sprečio izraelski golman, tako se iskupivši za kiks.

Pet minuta kasnije dobru priliku nakon kornera propustio je Olajinka, koji se našao na petercu ali je bio neprecizan, pa je iz svega proizašao samo korner za lidera na tabeli.

U završnici poluvremena pao je ritam i igra je često prekidana zbog faulova. Stamenić je u zaustavnom vremenu prvog dela pokušao da iznenadi golmana Radnika nakon što je izašao, ali je Ranđelović ipak na vreme intervenisao.

Ubrzo nakon povratka na teren Mirko Ivanić je sebi prodorom stvorio šansu, ali je loptu poslao preko gola. Ipak, ovo je bila jedina solidna prilika u prvoj fazi drugog poluvremena, pošto je ritam igre značajno opao. Bilo je to samo, ispostaviće se, zatišje pred buru.

Potom u 60. minutu Endiaje nije bio precizan posle lopte koju je dobio od Kataija, koji se našao na terenu od početka drugog poluvremena. Pet minuta kasnije veliku šansu na drugoj strani propustio je Hajdarević, koji tako nije iskoristio grešku Đige i odličan pas Čumića. Ponovo je Glazer ispravio kiks, ovog puta saigračev.

Nakon toga usledio je najveći nalet aktuelnog šampiona. Veliku šansu prvo je propustio Hvang, a potom je Katai prodrmao stativu, a pritom je dobar posao na golu obavljao Ranđelović.

Konačno je inicijativa krunisana u 76. minutu, kada je strelac bio Katai, čiji se ulazak u igru umesto Stamenića, kao i ofanzivnija formacija, isplatio. On je iskoristio odličan pas Žan-Filipa Krasoa, koji je nešto ranije zamenio Ivanića. Reprezentativac Obale Slonovače je nakon pasa Hvanga odmah na prvu prosledio do strelca gola, koji je bio sigurni egzekutor.

Desetak minuta kasnije ponovo su dvojica ofanzivaca kreirali, ali lucidan pas petom Krasoa ovog puta nije uspeo u gol da pretvori Aleksandar Katai.

Međutim jeste odmah nakon toga, kada je drugim svojim pogotkom za manje od 45 minuta na terenu razrešio sve dileme oko pobednika ovog susreta. Ovom prilikom se našao na pravom mestu na drugoj stativi nakon kontre i centaršuta Mijailovića, prilikom kog je lopta zakačila igrača Radnika i promenila smer.

Zvezda je prva na tabeli sa 74 boda, sedam više od Partizana koji večeras igra protiv Novog Pazara, dok je Radnik zakovan za dno tabele sa 14 bodova, čak 12 manje od Železničara.

Radnik (4-3-2-1): Ranđelović – Gašić, Sadik, Vranjanin, Kadijević – Hajdarević (od 90+3. Cvetković), Oreščanin, Rustemović – Jovanović (od 80. Stanojević), Anđelković (od 60. Bogdanović) – Čumić (od 80. Kunić).

Crvena zvezda (4-2-3-1): Glazer – Mijailović, Spajić, Điga, Rodić – Stamenić (od 46. Katai), Kanga (od 90. Mimović) – Olajinka, Hvan, Ivanić (od 63. Kraso) – Endijaje (od 90. Šljivić).

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Srbija od naredne sezone sa šest predstavnika u ABA ligi!

Košarkaši subotičkog Spartaka plasirali su se u finale druge ABA lige, pošto su savladali MZT i u drugoj utakmici...

POVEZANE OBJAVE