Ostoja Mijailović izneo svoja očekivanja pred poslednje kolo Evrolige

Najtrofejniji srpski košarkaški klub i šampion ABA lige Partizan nalazi se pred velikim zadatkom ove nedelje.

Crno-beli u poslednjem kolu regularnog dela Evrolige dočekuju Valensiju, a tim Željka Obradovića mora da pobedi na tom meču. Uz pobedu Partizana, i Crvena zvezda mora da bude bolja od Efesa i tako bi se tim Željka Obradovića našao u top 10 elitnog takmičenja. Svoje viđenje za Informer izneo je predsednik Partizana Ostoja Mijailović.

– Jeste ta situacija atraktivna za medije, ali realnost je ipak drugačija. Oni će tu utakmicu igrati za sebe, na kraju sezone u kojoj su najveći deo proveli u donjem delu tabele. Mislim da su pre svega okrenuti sebi i analizi sezone u kojoj su potpisali 13, 14 novih igrača i imali dva trenera… Efesu ta utakmica mnogo znači, Crvenoj zvezdi baš i ne, a i u poslednje vreme im je forma slabija nego na početku sezone, rekao je Mijailović i dodao:

– Stoga ne znam koliko je realno očekivati da budu konkurentni u Istanbulu. Kao što rekoh, oni će tu utakmicu igrati za sebe, ne za nas. Ne vidim da bih ikome za bilo kakav rezultat trebalo da se zahvaljujem. Sa druge strane, naša je obaveza prema navijačima i prema sebi da protiv Valensije odigramo na svom maksimumu i pobedimo.

Prvi čovek Partizana rekao je da se uskoro očekuje analiza sezone pošto rezultati nisu u skladu sa ambicijama i očekivanjima.

– Kad radite u sportu morate da nosite slavu i poraz na isti način, stalno to govorim! Jedan od dva sportska cilja za ovu sezonu je bio ulazak u top osam. Ostalo je još jedno kolo, iako smo svesni da nam izgledi nisu veliki i da ne zavisi sve od nas, hajde da sačekamo, pa da potom pričamo na tu temu

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Srbija na korak od novog predstavnika u ABA ligi posle “čuda”! (VIDEO)

Košarkaši Vojvodine plasirali su se u finale ABA 2 lige pošto su uspeli da nadoknade zaostatak od čak 18...

POVEZANE OBJAVE