Slavni srpski vaterpolista završava karijeru: Žao mi je što se nije to desilo u Partizanu!

Jedan od najboljih srpskih vaterpolista svih vremena Filip Filipović rekao je da je ovo poslednja sezona u njegovoj karijeri.

On se ove sezone vratio u Srbiju pošto je iz Olimpijakosa prešao u Novi Beograd.

To je to. Definitivno. Prošle godine sam zaista bio spreman već da odem u penziju, ali ne na način na koji se završila sezona, definitivno. To sam jednostavno prelomio i bio dužan sebi da odlučim. Nažalost, nisam imao mnogo vremena da ovo iskomuniciram sa javnošću, pa Grcima nije bilo jasno. Oni su tražili neki produžetak saradnje, ja sam rekao:

’Ne, to je to’. Ali onda zaista na kraju sezone nije to bio način na koji sam želeo da završim karijeru, rekao je Filipović u podkastu Alesto, pa nastavio:

Možda mi je suđeno bilo da se desi onako kako je i počelo. U svojoj zemlji, kod svoje kuće. Žao mi što se to nije desilo možda u Partizanu, ali definitivno je „last dance“ što se klupske karijere tiče.

Filip Filipović je tokom karijere igrao za Partizan, Novi Beograd, Radnički, Solnok, Pro Reko, Olimpijakos. Filipović je osvajio dve titule sa Partizanom, osam titulu sa Pro Rekom, pet titula klupskog prvaka Evrope. Sa Radničkim je osvojio Evrokup, sa Solnokom Evrokup i titulu. Olimpijakosu je doneo titulu, a Novom Beogradu trofej u Kupu u dosadašnjem delu sezone.

Sa reprezentacijom je osvojio 35 medalja. U vitrinama ima dva zlata i dve bronze sa Olimpijskih igara. Dva zlata, srebro i bronzu sa planetarnih smotri. Sedan zlata, srebro i bronzu sa šampionata Evrope. Deset puta je stizao do trona u Svetskoj ligi, a jednom je osvojio i bronzu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PREDLOG ZA KAPITENA: Vujošević preporučio knjigu Panteru

Legendarni trener Partizana Duško Vujošević poznat je i po tome što insistira da njegovi igrači moraju da čitaju knjige. Trofejni...

POVEZANE OBJAVE