Duljaj pred Voždovac govorio o Baždaru i Nikoliću

Fudbaleri Partizana sutra od 15 časova na svom terenu dočekuju ekupi Voždovca, u ovkiru četvrtfinala Kupa Srbije.

Svoja očekivanja pred taj meč izneo je trener Partizana Igor Duljaj.

– Prvo, što se utakmice tiče, ova utakmica ima drugačiji značaj, u odnosu na prošlu nedelju. Tada su bili u pitanju bodovi, ova utakmica je takvog karaktera da ukoliko izgubite, više niste u igri za osvajanje domaćeg trofeja kao što je Kup. Veoma je teško igrati protiv istog protivnika, u sedam dana. Dovoljno poznajemo njih, i oni nas. Ono što mene pomalo brine, je da ekipa koja, moram da kažem, mnogo dobro igraju, međutim rezultati ih ne prate. Imaju taj dug niz bez pobeda, u jednom trenutku taj niz mora da se prekine, samo se nadam da to neće biti na sutrašnjoj utakmici. Naravno, mi imamo ambicije, imamo cilj, igramo na našem stadionu… Izuzetno nepovoljan termin, kako za navijače, tako i za igrače oba tima. Mislim da niko ne zaslužuje da igra u ovom terminu, ni Partizan, ni Crvena zvezda, ni Čukarički, ni Voždovac, ni drugi klubovi, međutim, tako je kako je. Poseta će verovatno biti manja nego uobičajeno, ali u svakom slučaju, i ovom prilikom bih želeo da pozovem, ko god može da dođe, čak i deca, oni koji idu u prvu smenu u školu, oni koji idu u drugu, da ne beže iz škole, neka ostanu da uče, ali ko god može da dođe neka dođe, jer nama je važna svaka podrška. Ta podrška izuzetno znači igračima, to se videlo na prošloj utakmici, gde je do izražaja došla ta energija koja se prelila i na sam teren. Odličan protivnik, dosta mladih igrača, koji su željni dokazivanja, i mogu slobodno da kažem i oni imaju ambicije, imali su tešku utakmicu protiv Radničkog iz Niša. Sa druge strane, mi imamo taj neki imperativ pobede, jer je to ono što su željni ljudi iz kluba, posebno navijači Partizana. Videćemo kako će to izgledati sutra na terenu. Ono što je izvesno, a to je da na sutrašnjoj utakmici jedino Saldanja neće biti u protokolu za Kup, ostali su svi spremni da nastupaju na sutrašnjoj utakmici.

Očekuje se da će biti nekih promena u prvoj postavi Partizana za sutrašnji meč.

-Na poslednjoj utakmici tim je izgledao drugačije, biće opet izmena. Neophodne su, ekipa odlično radi, ko god da izađe na teren, neću pogrešiti. Važan nam je i nedeljni meč sa Čukaričkom, ali Voždovac je za nas prioriet. Očekujejte dve, možda i tri izmene, tim imam u glavi, odlučiću posle treninga. Poslednja linija je specifična, golman i vezna linija stub su tima. Imaćemo gust raspored, umor ne priznajem, tu su i kartoni, moguće povrede. Maksimalno računam na sve fudbalere, koga god da pošaljem na teren neću pogrešiti.

Kada je reč o napadačima pitanje je Nikolić ili Baždar….

-Interesantno pitanje, Nikolić mnogo donosi ekipi. Ako bih želeo da zaštitim sebe, onda bi Nemanja igrao. Baždar ima 20 godina, na radaru je mnogih ekipa, moramo da ga istrpimo, tu mislim na ekipu, ostale, čak i Nikolića, čiji saveti su dragoceni. Nedostaje Baždaru strpljenje, ne mogu koraci da se preskaču. Tržište, ipak, diktira uslove, klub je na prvom mestu, ne moja malenkost. Da se razumemo, Nikolić je uradio mnogo za ekipu… Inteligentan je momak, uoči dolaska u Partizan otvoreno smo pričali. Na prvo pitanje „prva ili peta opcija“ rekao je – „kako Vi kažete“. Poštuje klub, u mnogim situacijama nije Nikoliću prijatna klupa, ali… Partizan je ispred nas!.

Trener Partizana smatra da mladi napadač želi da napusti Partizan.

-Teško je oceniti da li će Baždar biti sa nama naredne sezone, svi znamo da Partizan živi od prodaje igrača. U zimskom prelaznom roku smo ostali bez dvojice mladih igrača, Ilića i Belića, a bez njihovih prodaja bi klub teško mogao da funkcioniše. Koliko sam primetio, Baždar ima želju da ode, da se dokaže. Video je primere njegovih kolega, poput Milovanovića, Ilića, Stevanovića… Verovatno i sam gleda da su igrači od po 20 godina nosioci u nekim od evropskih klubova najjačeg ranga. Prema onome što sam video, Baždar ima želju da ovog leta napusti klub. Naravno, pod uslovom da Partizan dobro profitira i opet uloži novac u mladog igrača, koga ćemo potražiti najpre u omladinskoj školi. Ako ga nema, onda u regionu, smatra Igor Duljaj.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Radnički pred gostovanje Zvezdi: poznato je koliko je teško pobediti na njihovom bazenu

Godinama unazad standardni rivali u nokaut fazi domaćih takmičenja, Crvena zvezda i Radnički, započinju polufinalnu seriju plej-ofa Super lige...

POVEZANE OBJAVE