Englezi svrstali Zvezdin stadion u 50 najboljih!

Fudbalski sajt “Four Four Two” napravio je listu top 100 stadiona na svetu. Kao kriterijumi su uzeti istorija, atmosfera, kapacitet, arhitektura i okruženje.

U gornjoj polovini, preciznije na 48. mestu našao se stadion Crvene zvezde “Rajko Mitić”:

U uvodnom pasusu obrazloženja su naglasili da je odavno poznat pod nazivom “Marakana” kao i stadion u Riju, te da je od nedavno promenio ime po legendi kluba.

– Beogradska verzija ‘Markane’ je impozantan primerak stare škole i bila je posebno zahtevno mesto za posetu tokom procvata Crvene zvezde – 100.000 posetilaca je bilo u pobedi nad Bajernom iz Minhena u polufinalu Kupa evropskih šampiona, na putu ka slavi 1991. godine. Stadion je takođe bio domaćin finala Evropskog kupa 1973. i finala Evropskog prvenstva 1976, kada je pobedila Čehoslovačka zahvaljujući ‘Panenki’ Antonina Panenke, piše u delu teksta vezanom za prošlost, pa se okreću na sadašnjost:

– Pad moći Crvene zvezde znači da nije tako često puna ovih dana, ali atmosfera je i dalje prilično posebna kada jeste – iako ponekad sa prilično značajnim nagoveštajem pretnje, stoji u tekstu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Lids ide na Vembli! (VIDEO)

Fudbaleri Lidsa plasirali su se u finale plej-ofa za plasman u Premijer ligu pošto su na svom terenu u...

POVEZANE OBJAVE