Legendarni srpski reprezentativac završio karijeru uz emotivan oproštaj (VIDEO)

Trofejni srpski odbojkaški reprezentativac Nikola Kovačević završio je igračku karijeru u 42. godini.

Njegov poslednji klub bio je Pariz Volej, koji je za ovu priliku organizovao svečanost koja je prošla veoma emotivno. Emitovane su video poruke njegovih najbližih, među kojima je bio i brat Uroš, aktuelni reprezentativac Srbije, sa kojim je svojevremeno zajedno igrao u nacionalnom timu iako je dosta stariji i delili su pozciju primača servisa.

Nikola je u jednom periodu igrao veoma značajnu ulogu u reprezentaciji Srbije i bio prva napadačka opcija nakon povlačenja Ivana Miljkovića. Najveći uspeh ostvario je 2011. godine, kada je osvojeno zlato na Evropskom prvenstvu u Beču.

Pored toga, ima osvojene i dve bronze (2007. i 2013) sa Evropskog šampionata, kao i medalju istog sjaja sa Svetskog prvenstva 2010. godine. Takođe ima i tri srebrna i jedno bronzano odličje u Svetskoj ligi, prethodnici Lige nacija.

Karijeru je započeo u Ribnici, a nakon uspešnog perioda u Crvenoj zvezdi igrao je u mnogim zemljama, nastupajući za klubove u Grčkoj, Italiji, Rusiji, Poljskoj, Kini, Iranu, Nemačkoj, Rumuniji, Saudijskoj Arabiji i Francuskoj.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Crvena zvezda naciljala pojačanje u veznom redu na “Ivica Osim placu”

Crvena zvezda je veoma blizu i matematički da osigura titulu šampiona Srbije, a očekuje je i meč protiv Vojvodine...

POVEZANE OBJAVE