Novak izneo utiske nakon pobede, dobio i narednog rivala: U stanju sam da zadržim kvalitet i produžim karijeru godinama

Najbolji teniser sveta Novak Đoković savladao je ubedljivo Romana Safiuljina u svom prvom meču na mastersu u Monte Karlu i plasirao se u treće kolo.

Sada je dobio i narednog rivala. To će biti Italijan Lorenco Museti, koji je u okršaju dvojice mladih tenisera savladao Artura Filsa sa 2:0, po setovima 6:3 i 7:5.

Vrlo sam zadovoljan, nadam se da ću zadržati ovaj ritam. Prvi meč na šljaci, zahtevna je podloga za moj stil igre, za adaptaciju. Prošle godine sam imao dobar prvi meč, pa izgubio drugi, moglo je da bude nezgodno za mene. Mislim da sam uradio dobar posao u poslednjih nekoliko nedelja na treninzima i da se to vidi, što mi je drago. Čak i u gemovima koje nisam dobio, imao sam brejk lopte. Nadam se da ću zadržati ovaj ritam. Imam dan odmora, treniraću sutra i nadam se da ću se vratiti na teren sa istim kvalitetom u igri kroz par dana, zadovoljan je bio Đoković.

Prokomentarisao je i činjenicu da je ove nedelje postao najstariji broj 1 na ATP listi ikada.

Lepo je, Bopana koji je nasjtariji dubl broj 1 u istoriji. Rekao mi je juče da zajedno imamo 80 godina. On je doprineo tome više nego ja, ali zabavno je. I dalje sam u stanju da se takmičim na najvišem nivou sa skoro 37 godina i da budem broj 1 na svetu. To nije nešto o čemu sam sanjao, o čemu sam razmiščjao, ali to je postala realnost. Sav rad, moja posvećenost sportu i telu, trud da ostanem fit se isplatio. U stanju sam da zadržim kvalitet i produžim karijeru godinama, poručio je Novak.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Crvena zvezda naciljala pojačanje u veznom redu na “Ivica Osim placu”

Crvena zvezda je veoma blizu i matematički da osigura titulu šampiona Srbije, a očekuje je i meč protiv Vojvodine...

POVEZANE OBJAVE