Pariz blizu mestu u Evroligi!

Košarkaši Pariza savladali su na svom parketu Burž sa 77-64 u prvoj utakmici finala Evrokupa.

Bilo je jasno sve već u drugoj četvrtini, tokom koje su Parižani vodili sa 25 poena razlike. Burž je u ovom francuskom duelu uspeo samo da smanji rezultat do kraja, ali je svakako izgubio ubedljivo.

Na taj način Pariz je korak bliže cilju da dobije klub u Evroligi, što je želja čelnika ovog takmičenja otkako je došlo do formiranja takmičenja kako izgleda danas. Ranije je u Evroligi doduše nastupao Pariz Levaloa, što je klub sa pomalo drugačijim konceptom, a koji je prethodne sezone bio u žiži javnosti jer je za njih nastupao Viktor Vembanjama, koji ih je predvodio do finala francuskog prvenstva.

Najefikasniji u pobedi bio je Ti Džej Šorts sa 15 poena, čemu je dodao i 4 asistencije i 3 skoka. Nadi Hifi zabeležio je 13, a Sebastijan Erera 11 poena.

U poraženom timu Zakari Rišaher upisao je 11 poena i 4 skoka, a dvocifren poenterski učinak imao je i Džekuan Luis sa 10 poena, uz 3 skoka i 2 završna dodavanja.

Naredna utakmica biće odigrana 12. aprila od 19.30, a domaćin će biti Burž.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Vildoza: Srećan sam što se vraćam u Beograd

Bivši igrač Crvene zvezde, Luka Vildoza trenutno nastupa za grlki Panatainaikos, ali ga samo lepa sećanja vezuju za crveno-beli...

POVEZANE OBJAVE