Čeferin: Poljud i Maksimir su sramota!

Predsednik UEFA Aleksandar Čeferin je u velikom intervjuu za hrvatski Nacional komentarisao brojne fudbalske teme u toj zemlji.

Na temu nacionalnog stadiona, činjenicu da ga fudbalska reprezentacija Hrvatske i dalje nema te konstataciju da je to poprilično neobično, s obzirom na uspehe koje Vatreni beleže, prvi čovek krovne kuće evropskog fudbala izjavio je…

– Slažem se, smatram da je fudbalska infrastruktura u principu sramotna. Slovenija ima bolju infrastrukturu od Hrvatske, a mi smo manja zemlja s manje fudbalskih uspeha. Iako ni kod nas država nije uložila ni jedan euro u fudbalsku infrastrukturu. Drago mi je da sada govore o nacionalnom stadionu i o velikim investicijama u sportu, nadam se da to nije predizborna kampanja, ali Savez mi kaže da su to ozbiljne stvari i da će sada puno investirati. Ali, po meni, Hrvatska nema ni jedan stadion koji bi mogao da organizuje neku ozbiljnu utakmicu. Još je najbolji riječki stadion. Osijekov je nov, ali je sve to malo. A Poljud i Maksimir su sramota, izjavio je Čeferin za Nacional.

On je potom otkrio da UEFA razmišlja da u budućnosti ne dozvoli odigravanje evropskih utakmica na pomenutim stadionima.

– Kad vidiš još onu zatvorenu tribinu na Maksimiru… Mi smo blizu da ne dozvolimo da se tamo više igraju evropske utakmice. Već smo više puta bili blizu toj odluci. Sad se nadam da će se nešto pomaknuti. Čitao sam da su nešto dogovorili sa gradom, crkvom, državom, Fudbalskim savezom Hrvatske, ali ne znam detalje, zaključio je Čeferin.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Crvena zvezda naciljala pojačanje u veznom redu na “Ivica Osim placu”

Crvena zvezda je veoma blizu i matematički da osigura titulu šampiona Srbije, a očekuje je i meč protiv Vojvodine...

POVEZANE OBJAVE