DRAMA U HUMSKOJ: Pirgićev gol za nadu, Partizanu penal lutrija i polufinale! (VIDEO)

Fudbaleri Partizana prvi su polufinalisti Kupa Srbije. Nakon 1:1 u regularnom delu, savladali su Voždovac posle izvođenja penala. U jednako dramatičnoj i zanimljivoj utakmici kao onoj na krovu pre nekoliko dana. Gosti će imati za čim da žale, jer su jedan penal u regularnom delu promašili.

U sedmom minutu, crno-beli su imali priliku. Udarac Kastilja je izblokiran. Najbolju priliku u 13. minutu imao Samed Baždar, ali je upropastio šansu jedan na jedan sa golmanom. Pao je nakon što ga je zaobišao.

Voždovac mogao do gola, ali su defanzivci Partizana reagovali u 16 minutu tako da nisu postigli autogol. Ništa se značajno nije dešavalo u prvih 30 minuta igre. Partizan imao posed i veći broj šuteva, ali nijedan u okvir gola. Izblokiran je bio Severina u 29. minuutu.

Nastavilo se i od tada sa duelom bez mnogo ritma. Obe ekipe nisu imale konkretne šanse, nakon one napadača crno-belih. Ipak, moglo je da bude drugačije. U 42. minutu Gudžulić brani šut Kalulua, Udarac Filipovića posle korenera, izblokirao je Lukić.

Crno-beli su na posletku poveli u samoj završnici poluvremena. Baždar se tokom nadoknade prvih 45 minuta, iskupio za raniji promašaj.

Njegov gol je značio i momentalni kraj prvog dela.

Kalulu je imao priliku, ali je ispred njega u 51. minutu intervenisao igrač gostiju. Trener Voždovca Nikola Mitić je u to vreme napravio četvorostruku izmenu. Crno-beli za prvih 15 minuta u prvom delu imali jedan šut i posed lopte na svojoj strani. Zahid je potom zamenio Natha, a Nikolić Severinu.

Prvi žuti karton na meču, viđen je tek u 60. minutu a dobio ga je Lukić kod gostiju. Zahid je tri minuta od tada šutirao preko gola. Ubrzo je bilo viđeno veliko uzbuđenje pred golom Partizana. Nikolić je reagovao u šesnaestercu rukom, a sudija u konsultaciji sa VAR sobom dosudio penal.

Međutim, Aleksandar Jovanović bio je na visini zadatka u 70. minutu i odbranio udarac Flemingsu.

Aleksandar Jovanović, FOTO: FK Partizan

To je u drugom delu bila najbolja prilika za Voždovac.

Jovanović je potom u 82. minutu lako uhvatio loptu nakon šuta Petrovića. Filipović potom imao šansu da zapečati utakmicu, ali je bio izblokiran šutiravši iz zone penala.

Posle toga je usledio potpuni šok na stadionu. Voždovac je pred početak nadoknade poravnao golom Stefana Pirgića u 89′ minutu. Iskoristio je konfuziju u odbrani Partizana.

Tako je meč poslao u penal seriju. Antić pre okončanja meča, pogodio živi zid nakon faula u dubokoj nadoknadi.

Mihajlo Nešković promašio je prvi jedanaesterac. Janković bio precizan. Đurđević pogodio za goste. Precizan bio Nemanja Nikolić za Partizan. Petrović pogodio za goste. Nikola Antić, kao treći izvođač za crno-bele bio precizan. Flemings realizovao poslednji penal, a Zahid bio precizan. Promašio je i strelac gola iz regularnog dela Pirgić. Golman Jovanović ponovo bio zaslužan za trijumf crno-belih.

U ostalim duelima Vojvodina i Čukarički od 17 sati igraju u reprizi prošlogodišnjeg polufinala. Branilac titule Crvena zvezda dočekuje Vršac od 19 časova. Sutra u 16 časova kragujevački Radnički dočekuje Novi Pazar. Po završetku svih duela, biće održan žreb polufinala ovog takmičenja.

Partizan – Voždovac 1:1 (1:0)penali 4:3

Baždar 45+3′ – Pirgić 89′

Partizan: Jovanović, Stojković, Marković, Filipović, Antić, Ovusu, Kastiljo, Kalulu, Severina (od 58′ Nikolić), Natho (od 58′ Zahid), Baždar

Voždovac: Gudžulić, Lukić, Savić (od 51′ Đurđević), Antonijević, Matić , Krpić, Pavlović (od 54′ Nešković), Pirgić, Vujanović, Rodrigo (od 54′ Flemings ), Teodorović (od 54′ Petrović)

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Radnički pred gostovanje Zvezdi: poznato je koliko je teško pobediti na njihovom bazenu

Godinama unazad standardni rivali u nokaut fazi domaćih takmičenja, Crvena zvezda i Radnički, započinju polufinalnu seriju plej-ofa Super lige...

POVEZANE OBJAVE