“Evroliga je uništila košarku, neću dozvoliti da se slično uradi u fudbalu”

Predsednik UEFA Aleksandar Čeferin vodi veliku borbu da bogati klubovi ne formiraju Superligu i kao primer loše prakse je pomenuo formiranje košarkaške Evrolige.

Onog dana ka je FIBA prepustila Evroligi rukovođenje najjačim evropskim klupskim takmičenjem napravljena je velika greška i UEFA sigurno neće dozvoliti da se nešto slično dogodi u fudbalu, rekao je Čeferin i dodao:

Superliga kao takmičenje nikoga ne zanima. To je potpuni promašaj. Ljudi vole fudbal jer je to sport u kojem svi imaju istu šansu i nema povlašćenih klubova. Pogledajte samo šta se dogodilo košarci sa Evroligom. To je nedopustivo. Superliga vam je fudbalska Evroliga, rekao je Čeferin.

Prema rečima “prvog čoveka evropskog fudbala”, oni koji pokušavaju da unište najpopularniji sport na svetu, konstanto vrše pristisak i prete, ali UEFA se neće predati.

Bilo je tokom ovim nekoliko godina raznih vrsta pritisaka i pretnji. Onih direktnih i indirektnih. Poručuju nam da su jači od nas, kako ih ne možemo zaustaviti i kako će nas tužiti. Čak je i moja surpuga jendom prilikom čula te pretnje dok je bila sa mnom u kolima. Ali ja se ne plašim. Apsolutno sam siguran da UEFA ne radi ništa loše, da je sve po propisima i nemojte nas mešati sa FIFA.

Čefeirn je izneo još jedan zanimljiv detalj u prilog činjenice da najbogatiji svetski klubovi ne treba da imaju svoje takmičenje zatvorenog tipa.

Klubovi koji žele da budu u Superligi uopšte nemaju igrače iz svojih škola. Oni ne stvaraju gotove fudbalere nego ih kupuju iz zemalja čiji klubovi ne mogu da igraju njihovu takmiče. To nije normalno.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

UKOLIKO SE NE DOGODI ČUDO: Poznato kada će Jokić dobiti MVP nagradu

Najveće šanse za MVP nagradu i NBA ligi ima srpski košarkaš i igrač Denvera Nikola Jokić. Srbinu bi to bilo...

POVEZANE OBJAVE