GENERALNI MENADŽER MEGE: Ćakić sumirao sezonu, ponosni na pobede protiv Zvezde i Partizana

Košarkaši Mege ostvarili su veliki uspeh nakon ligaškog dela ABA lige.

Ekipa Marka Baraća imaće prednost domaćeg terena u 1/4 finalu protiv Cedevita Olimpije. Završili su ispred njih na tebali i poziciji četiri.

O tome šta se dešavalo tokom sezone, govorio je za klupski sajt generalni menadžer Goran Ćakić.

Ovaj rezultat još više dobija na značaju ako se ima u vidu da smo na početku sezone imali dva poraza od Krke i Borca na domaćem terenu. Nakon toga smo bez ikakve panike i nemira stigli do četvrtog mesta verujući u naš sistem i da će se kvalitetan rad sa treninga na kraju i rezultatski pokazati. Zaista sjajan rezultat i sve čestitke igračima i stručnom štabu na čelu sa Markom Baraćem, kao i svima u našoj Mega porodici. Ove sezone smo posebno ponosni na te pobede protiv Partizana u poslednjoj sekundi, kao i na gostovanju protiv Crvene zvezde posle velikog preokreta, kada je ceo tim po ko zna koji put pokazao da se nikada ne predaje. Ono što posebno raduje je stabilnost koju je pokazala ekipa posle pobede protiv Crvene zvezde, pošto je nakon toga ligaški deo sezone završen na najbolji mogući način, sigurnim trijumfima protiv Splita na domaćem terenu i protiv Igokee u Laktašima. Takođe, oboren je i klupski rekord sa sedam uzastopnih pobeda u regionalnom takmičenju, rekao je on.

Potom je dodao:

Ova ekipa je započela svoj put još 24. jula prošle godine kada smo startovali sa pripremama i ono što je najvažnije, pokazala je veliki napredak i zrelost u odnosu na taj početak. Osim Đurišića, to je bio tim praktično bez iskustva igranja ABA lige. Afirmisan je veliki broj mladih igrača od kojih se u budućnosti očekuje da budu među nosiocima igre naše reprezentacije. Na sve to, igrači Mege su čak šest puta bili izabrani MVP-a kola ABA lige, te zaista imamo mnogo razloga da budemo ponosni, nastavio je Ćakić.

Potom i zaključio intervju konstatacijom:

Mega igra izuzetno brzu i kvalitetnu košarku ove sezone, po mnogima i najlepšu od svih timova u ABA ligi. Očekuje nas plej-of serija protiv Cedevita Olimpije i ovaj mladi i izuzetno talentovani tim Mege svakako zaslužuje veliku podršku. U skladu sa time, pozivamo sve ljubitelje košarke, posebno one sa Novog Beograda, da dođu u što većem broju. Siguran sam da će imati priliku da uživaju u dobroj utakmici i nadamo se, još jednoj velikoj pobedi kojom bi napravili prvi korak ka plasmanu u polufinale ABA lige, rekao je Ćakić za sajt Mege.

Mega 15. aprila od 20 sati u prvom meču četvrtfinalne serije ABA lige dočekuje tim iz Ljubljane.

Foto: Mega MIS

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Radnički pred gostovanje Zvezdi: poznato je koliko je teško pobediti na njihovom bazenu

Godinama unazad standardni rivali u nokaut fazi domaćih takmičenja, Crvena zvezda i Radnički, započinju polufinalnu seriju plej-ofa Super lige...

POVEZANE OBJAVE