ATP MONTE KARLO: Novak u polufinalu posle retko viđenog meča

Najbolji teniser sveta Novak Đoković savladao je Aleksa De Minora 2:0 u setovima (7:5, 6:4) u jako teškom meču u kojem se borio sa velikom vrućinom u Monte Karlu.

U prvom setu oba tenisera su čuvali svoj servis. Ipak, kada je bilo izgledno da će set otići u taj brejk, Novak je u 12.gemu uspeo da oduzme servis Autralijancu i da sa 7:5 dođe do prvog seta.

U drugom setu potpuna suprotnost, viđeno je šest brejkova u prvih 7 gemova. Prvo je Novak napravio brejk, a onda je De Minaur u već sledećem gemu uspeo da ga vrati. Opet je Novak uspeo da oduzme servis i činilo ye da će to biti trenutak kada če prelomiti meč, ali ponovo je u narednom gwmu Australijanac vratio.

Novak je nastavio tradiciju i u šestom gemu pa je napravio i treći brejk za 4:2. Mučio se srpski teniser sa vrućinom, bio je vidno iscrpljen i pokušavao je na svaki način da skrati poene. U sedmom gemu je imao Novak prednost 40:15, ali je opet De Minor imao brejk loptu i odmah ju je iskoristio za 4:3.

Seriju brejkova prekinuo je Australijanac i došao do 4:4, a onda je i Novak posle duže vremena sačuvao svoj servis i došao do novog vođstva.

Kao i obično Novak je pokazao snagu i u sledećem gemu je ponovo napravio brejk i došao do pobede za polufinale.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ATP MADRID: Nadal u svom stilu, posle tri sata, u osmini finala

Španski teniser Rafael Nadal savladao je Pedra Kaćina u trećem kolu mastersa u Madridu posle tri seta 6:1, 6:7,...

POVEZANE OBJAVE