Fenerbahče u finalu Evrolige, Srpkinje dominirale! (VIDEO)

Košarkašice Fenerbahčea nadomak su odbrani trofeja u Evroligi, pošto su se plasirale u finale. U polufinalu su bile bolje od domaćeg CBK Mersina sa 89-80, pošto se završnica igra u ovom turskom gradu.

Utakmica je bila kvalitetna i neizvesna, pošto ni u jednom momentu nije došlo do dvocifrene prednosti, ali je ipak presudio suvi kvalitet Fenera.

Među najefikasnijim igračicama u pobedničkoj ekipi bile su i srpske reprezentativke Nikolina Milić i Ivon Anderson. Nikolina je zabeležila dabl-dabl sa 15 poena i 11 skokova, uz za centra sjajne 4 asistencije. Ivon je odigrala raznovrsnu partiju sa 10 poena, 6 asistencija i 4 uhvaćene lopte.

U Feneru su se pored njih najviše istakle Kajla Mekbrajd sa 25 poena, 6 skokova i 5 asistencija, kao i Ema Meseman sa 17 poena, 6 asistencija i 4 skoka.

U poraženoj ekipi Stefani Mavunga je upisala 20 poena, uz 8 skokova, a Kajli Kuper poen manje uz 6 skokova i 4 završna dodavanja.

U finalu će se u nedelju od 18 časova sastati sa Vilnevom, koji je bio bolji od USK Praga sa 84-78.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PL: Debakl Junajteda! (VIDEO)

Mančester Junajted nastavlja sa katastrofalnom sezonom, pošto su doživeli pravi debakl na gostovanju Kristal Palasu. Tim Erika Ten Haga poražen...

POVEZANE OBJAVE