Pobeda Partizana za kraj Evrolige, Smit nepogrešivo sipao trojke

Košarkaši Partizana savladali su Valensiju u Areni sa 79-66, u poslednjem kolu regularnog dela Evrolige, u meču koji nije imao velikog rezultatskog značaja pošto je bilo jasno da obe ekipe nemaju šanse za plasman u doigravanje.

Borba se rasplamsala od samog početka i čitavo prvo poluvreme proteklo je u smenjivanju u vođstvu i bez dostizanja veće razlike sa bilo koje strane.

Nakon tri i po minuta crno-beli su poveli sa 8-2 posle poena Avramovića, ali je potom usledila serija od osam uzastopnih poena gostiju kojom su došli do preokreta. U završnici ovog dela španski predstavnik je uspeo da veže novu mini-seriju od 7 poena i povede sa 21-15 na kraju prve četvrtine.

Drugi deo je otvorio Džejlen Smit trojkom, ali su gosti održavali malu prednost sve dok se nije ušlo u drugu polovinu perioda, kada je ponovo naturalizovani hrvatski reprezentativac novom trojkom poravnao rezultat na 29-29.

Nakon toga su se serijom poena nadovezali Panter i Avramović, pa je srpski tim vodio sa 35-29. Ipak, sve do kraja poluvremena više nije bilo nijednog poena za košarkaše Partizana, dok je protivnik vezao osam i posle poena Harpera na sekund do kraja vodio sa 37-35.

Po povratku na parket stvari su se još jednom okrenule, a vinovnik preokreta ponovo je bio Smit, koji je u sklopu serije 7-0 na početku drugog poluvremena ubacio novu trojku. Crno-beli su tako poveli sa 42-37, i održavali prednost sve do polovine deonice, kada je Pradilja pogodio za 46-46.

Ipak, tim Željka Obradovića je ovog puta bio bolji u završnici i nakon poena Nanelija ušao u poslednju četvrtinu sa prednošću od 58-52.

Za više od tri minuta u poslednjoj četvrtini Valensija je ubacila samo dva poena, pa su crno-beli to iskoristili i stekli prvi put dvocifrenu prednost na današnjem duelu, kada su vodili sa 67-54, a sve poene u ovom intervalu utakmice ubacili su Naneli i Ponitka. Nakon toga nije više bilo povratka za španski tim.

Najefikasniji u pobedi bio je Džejms Naneli sa 19 poena, a učinku je pridodao i 4 asistencije i 2 skoka, ali se u odlučujućim momentima posebno istakao Džejlen Smit, koji je ubacio 15 poena, od čega sve trojkama, koje je šutirao nepogrešivo (5/5).

U poraženoj ekipi Odželej je zabeležio 17 poena, 4 skoka i asistenciju, dok je Harper upisao 13 poena, 4 asistencije i 2 skoka.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ATP MADRID: Nadal u svom stilu, posle tri sata, u osmini finala

Španski teniser Rafael Nadal savladao je Pedra Kaćina u trećem kolu mastersa u Madridu posle tri seta 6:1, 6:7,...

POVEZANE OBJAVE