Pobeda Partizana za kraj Evrolige, Smit nepogrešivo sipao trojke

Košarkaši Partizana savladali su Valensiju u Areni sa 79-66, u poslednjem kolu regularnog dela Evrolige, u meču koji nije imao velikog rezultatskog značaja pošto je bilo jasno da obe ekipe nemaju šanse za plasman u doigravanje.

Borba se rasplamsala od samog početka i čitavo prvo poluvreme proteklo je u smenjivanju u vođstvu i bez dostizanja veće razlike sa bilo koje strane.

Nakon tri i po minuta crno-beli su poveli sa 8-2 posle poena Avramovića, ali je potom usledila serija od osam uzastopnih poena gostiju kojom su došli do preokreta. U završnici ovog dela španski predstavnik je uspeo da veže novu mini-seriju od 7 poena i povede sa 21-15 na kraju prve četvrtine.

Drugi deo je otvorio Džejlen Smit trojkom, ali su gosti održavali malu prednost sve dok se nije ušlo u drugu polovinu perioda, kada je ponovo naturalizovani hrvatski reprezentativac novom trojkom poravnao rezultat na 29-29.

Nakon toga su se serijom poena nadovezali Panter i Avramović, pa je srpski tim vodio sa 35-29. Ipak, sve do kraja poluvremena više nije bilo nijednog poena za košarkaše Partizana, dok je protivnik vezao osam i posle poena Harpera na sekund do kraja vodio sa 37-35.

Po povratku na parket stvari su se još jednom okrenule, a vinovnik preokreta ponovo je bio Smit, koji je u sklopu serije 7-0 na početku drugog poluvremena ubacio novu trojku. Crno-beli su tako poveli sa 42-37, i održavali prednost sve do polovine deonice, kada je Pradilja pogodio za 46-46.

Ipak, tim Željka Obradovića je ovog puta bio bolji u završnici i nakon poena Nanelija ušao u poslednju četvrtinu sa prednošću od 58-52.

Za više od tri minuta u poslednjoj četvrtini Valensija je ubacila samo dva poena, pa su crno-beli to iskoristili i stekli prvi put dvocifrenu prednost na današnjem duelu, kada su vodili sa 67-54, a sve poene u ovom intervalu utakmice ubacili su Naneli i Ponitka. Nakon toga nije više bilo povratka za španski tim.

Najefikasniji u pobedi bio je Džejms Naneli sa 19 poena, a učinku je pridodao i 4 asistencije i 2 skoka, ali se u odlučujućim momentima posebno istakao Džejlen Smit, koji je ubacio 15 poena, od čega sve trojkama, koje je šutirao nepogrešivo (5/5).

U poraženoj ekipi Odželej je zabeležio 17 poena, 4 skoka i asistenciju, dok je Harper upisao 13 poena, 4 asistencije i 2 skoka.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Nagelsman objavio širi spisak za Evropsko prvenstvo

Selektor reprezentacije Nemačke Julijan Nagelsman saopštio je širi spisak igrača na koje računa za predstojeće Evropsko prvenstvo koje se...

POVEZANE OBJAVE