CICIPAS DOBIO RIVALA: Probio led, inspirisani Rud srušio Đokovića!

Srpski teniser Novak Đoković poražen je u polufinalu mastersa u Monte Karlu.

Nakon velike borbe, prvu pobedu u međusobnim duelima upisao je Kasper Rud sa 2:1. Po setovima 4:6, 6:1, 4:6 . Norvežaninu je ovo bio i po još jednom podatku jedinstven meč. A Đoković se ponovo mučio većim delom susreta, pravio brejkove, ali nije uspeo da preomi inspirisanog rivala.

Rud je odmah na startu meča napravio brejk i poveo 2:0. Đoković se tek od trećeg gema upisao na semafor. Zapretio u četvrtom, ali je Norvežanin otišao na 3:1. Uz još jedan brejk, poveo tri gema viška stigavši do 4:1. Đoković tada vraća jedan brejk i smanjuje na 4:3. Rud priveo kraju prvi set za 1:0.

To je bio prvi ikada set koji je osvojio u dosadašnjih pet mečeva koje je gubio od srpskog tenisera.

Na početku drugog seta je ponovo bilo problema na Đokovićev servis, ali je Srbin uspeo da osvoji prvi gem. Potom da napravi brejk i povede potom naš igrač sa 3:0.

Tek tada je Norvežanin osvojio prvi gem u drugom delu igre. Onda je Đoković nastavio sa furioznom igrom i uz još jedan brejk došao do 5:1. Odmah je to konvertovao u osvajanje seta i izjednačenje najbolji igrač planete koji je proigrao posle izgubljenog seta.

Odlučujući set počeo je brejkom Ruda koji je stigao odmah do 3:0. Srbin tek u četvrtom gemu ovog seta upisao ime na semafor. Ali je Srbin zaigrao odlično u sedmom gemu i vratio brejk zaostatka i poravnao na 4:4 unevši novu dramu u susret. Rud je brzo osvojio gem za 5:4 i onda novim brejkom upisao prvi trijumf protiv Đokovića za finale.

Igraće protiv Stefanosa Cicipasa koji je ranije danas izbacio Janika Sinera.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ZAGREJANI ZA PAO: Navijači Makabija u beogradu dočekali svoje ljubimce (VIDEO)

makabi u beogradu u utorak dočekuje Panatinaikos u trećem meču 1/4 finala plej-ofa Evrolige. Posle dva duela u Atini rezultat...

POVEZANE OBJAVE