Iz Albe uvereni: Dobijamo A licencu Evrolige

Pitanje koje mnoge zanima jeste da li će Alba i naredne godine igrati u Evroligi. Naime, iako je ovaj klub godinama unazad na dnu tabele ovog takmičenja, čelni ljudi iz Berlina ne misle da će njihovo putovanje u elitnom takimičenju prekinuti nit.

Sportski direktor Himar Ojeda je dao intejvu za Basket Njuz i objasnio kako posluje Alba, odnosno zašto smatra da je nemačkom timu mesto u Evroligi.

Uradili smo sve što je do nas i očekujemo A licencu ovog leta. Samo je pitanje vremena kada će to biti rešeno. Uradili smo sve što se od nas zahtevalo i sada je na Evroligi da to odluči. Uvereni smo da ćemo dobiti A licencu. Ako je ne dobijemo, to će biti zaista veliko iznenađenje, rekao je Ojeda.

Istovremeno je oprezan i svestan da postoji šansa da Alba ipak ne dobije A licencu.

– Čekamo na skupštinu koja je zakazana za jun. Da vidimo kakve će odluke biti donete. Ako dobijemo A licencu ove godine to znači da ćemo imati milion evra više da potrošimo na roster.

Komentari su razni vezani za Albu, ali ne pridaje previše značaja.

– Otkako smo u Evroligi, uvek smo bili iznad Asvela. Tri sezone smo imali bolji učinak od Panatinaikosa. Niko ne dovodi u pitanje Panatinaikos i njihov modela, ali i oni su imali loše sezone. Evroliga je zahtevno i teško takmičenje.

Iskoristio je priliku da “bocne” konkurenciju.

– Nikada nećemo trošiti više novca nego što zarađujemo. Nemamo nikoga ko bi upumpao pare u tim. Naš čitav profit dolazi od prodaje karata, majici… Generalno samo od navijača.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Real Madrid i Betis odigrali poslednji prvenstveni meč: Madrid se poklonio Krosu

Fudbaleri Real Madrida i Betisa odigrali poslednji prvenstveni meč za ovu sezonu bez golova u La ligi. Real je odavno...

POVEZANE OBJAVE