Jović o napretku u igri: Reprezentacija mi je dosta pomogla

Srpski reprezentativac Nikola Jović je istakao da mu je učešće na Mundobasketu sa reprezentacijom Srbije pomomoglo kada je u pitanju sezona u NBA ligi.

– Reprezentacija mi je mnogo pomogla. Na Svetskom prvenstvu je svaka utakmica važna – ako izgubiš, to može da bude meč koji će te poslati kuću. Te utakmice su kao da se igra plej-of. Pomoglo mi je i samo to da sam bio u društvu takvih saigrača, i da igram protiv svih dobrih reprezentacija tamo. Amerikanci možda nisu došli u najjačem sastavu, ali su ipak bili dobar tim. Sve to me je pripremilo za ovu sezonu, izjavio je Jović.

Trenutno je osmi Majami, koji je sada savladao Toronto 125:103, uz sjajnog Nikolu Jovića sa 22 poena (9-18 iz igre za 27 min), 5 skokova i 2 asistencije.

– Osećaj je sjajan, doći do pobede, pogotovo u meču u kojem smo imali toliko asistencija – 37. Na tome je bio i naglasak na treningu pred utakmicu – na protoku lopte, pronalasku otvorene pozicije, tako želimo da igramo, a tako smo sada i igrali. Trener Spo (Spolstra) želeo je da budemo na istim talasnim dužinama, da bolje koristimo svoje snage, da znamo kod koga ide lopta…

Majami je osmi sa skorom 45-36, a po pobedu više imaju Medžik, Pejsersi i Siksersi.

– Ne razgovaramo mnogo o tome, moramo da idemo dan po dan, da nastavimo da radimo na svojoj igri i da se ne brinemo o tome ko će biti protivnik u plej-ofu, dok to ne znamo. Ovo je važna pobeda, pa ćemo videti šta će se desiti.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Pol Džordž je slobodan agent, dva tima se bore za potpis

Los Anđeles Klipersi igraju vrlo zanimljivu plej-of seriju protiv Dalasa, a predvodnik ekipe iz Kalifornije je Pol Džordž. U četiri...

POVEZANE OBJAVE