POČEO JE ABA PLEJ-OF: MVP lige nevidljiv, Budućnost stotkom ispratila Zadar

Košarkaši Budućnosti poveli su sa 1:0 u četvrtfinalnoj seriji ABA lige protiv Zadra. U Morači slavili su izabranici Andreja Žakelja sa 100:69. Od sredine druge četvrtine počeli su da prave razliku i na kraju stignu nadomak plasmana u polufinale.

Tokom prve četvrtine, nijedna ekipa nije uspela značajnije da se odlepi. U drugoj deonici je polovinom tog perioda Zadar imao +3. Pa Podgoričani u drugom delu perioda preuzeli prednost na svoju stranu. Jogi Ferel im doneo +6 na poluvremenu 42:36.

Blistao je Amerikanac sa 17 poena nakon 20 minuta igre. Ramljak sa 10 bio jedini dvocifreni kod Zadrana.

Budućnost je pojačala tempo igre od treće četvrtine. Brzo su stigli do prvog dvocifrenog vođstva i imali 51:40 nakon nešto više od dva minuta u tom periodu nakon poena Kamenjaša i Makundua. Novo najveće vođstvo im je bilo +19 68:49. Zalet koji su uhvatili u drugoj četvrtini, su igrači Budućnosti potpuno iskoristili i u velikom stilu završili meč.

Najbolji kod pobednika Ferel je imao 17 poena. Tanasković 15. U ekipi Zadra, Ramljak je imao 14 poena. Mazalin i Drežnjak po 13 koševa. Najkorisniji igrač regularnog dela ABA lige Luka Božić imao je samo 2 poena.

Zadar je domaćin narednog meča u seriji. Planiran je za 19. april od 19 časova i tada bi mogli da slave plasman u polufinale. Pobednik ide na boljeg iz duela Partizana i Igokee.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

OPROŠTAJ OD MADRIDA: Sjajni Čeh izbacio Nadala!

Španski teniser Rafael Nadal neće igrati četvrtfinale mastersa u Madridu. Poražen je sa 2:0 od Čeha Jirija Lehečke pred domaćom...

POVEZANE OBJAVE