Mega angažovala slovenačkog beka

Košarkaški klub Mega potpisao je višegodišnji ugovor sa mladim slovenačkim bekom Urbanom Krofličem.

On je prošle sezone već nastupao za juniorsku ekipu srpskog kluba i to sa velikim uspehom pošto su osvojene titule u ABA ligi i domaćem prvenstvu u ovom uzrastu.

Ove sezone dobio je priliku u seniorskoj košarci i prosleđen je u OKK Beograd, gde je prosečno beležio 8,2 poena i 2,1 asisenciju. Sada će nastaviti tradiciju promocije igrača iz OKK-a koji postaju uzdanice prvog tima Mege.

Veoma sam srećan što potpisivanjem ovog ugovora nastavljam da se razvijam u Megi, gde sam u mlađm selekcijama proveo predivne trenutke. To me motiviše da nastavim da radim i napredujem. Ovom prilikom želeo bih da se zahvalim svima u klubu na velikoj podršci i na ukazanom poverenju, rekao je Kroflič na promociji.

On će pravo nastupa za Megu do kraja sezone imati samo u utakmicama Superlige, dok klub čeka i nastup u plejofu ABA lige. Bio je izuzetno zapažen u nastupima za kadetsku reprezentaciju Slovenije na U16 Evropskom prvenstvu 2022. godine kada je beležio u proseku 20,7 poena i 8 skokova, dok je prošlog leta nastupio i za juniorsku selekciju na U18 Evropskom prvenstvu gde je imao prosek od 12,4 poena i 4,3 skoka. U avgustu prošle godine je bio učesnik evropskog kampa Košarke bez granica (Basketball Without Borders Europe 2023) koji je bio održan u Vroclavu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

TO BI BILO NEVEROVATNO: Grin se oglasio o spajanju oca i sina Džejmsa u Lejkersima

Košarkaši LA Lejkersa izgubili su 4:1 u prvoj rundi NBA plej-ofa protiv Denvera. Sada se mogu posvetiti potezima nakon završene...

POVEZANE OBJAVE