PARTIZANU PEHAR: Poruke trenera posle finala

Rukometaši Partizana osvojili su Kup Srbije koji nosi ime po Branislavu Pokrajcu.

U finalu su nakon produžetaka i sedmeraca savladali Vojvodinu.

Novosađani imali i +5 u finalu uz neke šanse da meč reše posle isteka 60 minuta igre.

Trener tima i ujedno selektor Srbije Boris Rojević oglasio se posle poraza:

Čestitao bih Partizanu na osvojenom trofeju. Mi smo imali idealno prvo poluvreme, vodili smo 13:8 i onda smo izašli u drugom poluvremenu i videlo se da svi osećamo preveliki grč ekipe. Osam meseci nismo izgubili utakmicu i onda dođe ovakav poraz, finale i to kod kuće. I prošle u ove godine smo u važnim utakmicama imali sličan osećaj grča i ako ne prelomimo protivnika i povedemo velikom razlikom, ulazimo u neku neobjašnjivu paniku. Rekao sam momcima, neću da urlam na vas, dešava se, porazi su sastavni deo sporta. I ovi momci treniraju i bore se, a tolike godine nisu ništa osvojili. I u Leskovcu smo na sličan način izgubili, a posle smo osvojili titulu. Nismo odigrali svojstveno nama, nismo trčali tranziciju i prosto nismo ličili na sebe, rekao je on prenosi RSS.

Trener crno-belih Đorđe Ćirković pohvalio je energiju tima:

Fantastičan je osećaj osvojiti trofej, prvo zato što je sa mojim Partizanom posle toliko godina, a drugo zato što smo ga osvojili na ovakav način. Prošli smo kroz tri teška gostovanja, možda nas je to i pripremilo za sve što nas je ovde čekalo. Imali smo malo i sreće, ali nijednog trenutka nismo odustali, čak i kad je bilo na minus pet  i dalje smo verovali, energija je bila neverovatna. Sužavao se i roster, ostali smo bez dva beka, ali je tim imao spreman odgovor. Hvala mojim igračima na svemu što su prikazali, ovo je zaista neverovatno. Vežbali smo serije sedmeraca prethodnih nekoliko dana, pravilo je bilo da onaj ko izgubi mora da napusti halu. Baš ovi što su dva puta napuštali halu, večeras su pogađali!, zaključio je on.

Foto: Rukometni Savez Srbije

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Radnički pred gostovanje Zvezdi: poznato je koliko je teško pobediti na njihovom bazenu

Godinama unazad standardni rivali u nokaut fazi domaćih takmičenja, Crvena zvezda i Radnički, započinju polufinalnu seriju plej-ofa Super lige...

POVEZANE OBJAVE