ABA: Nedović sprečio šok u Areni, Zvezda slavila posle velikog preokreta

Crvena zvezda je pobedila SC Derbi 83:81 u prvom meču plej-ofa ABA lige posle velike muke i preokreta u poslednjih 10 minuta.

Teško je rečima opisati šta su navijači crveno-belih bili dužni da gledaju od strane svojih ljubimaca.

Domaćin je jedino vodio 1:0 posle slobodnih bacanja Luke Mitrovića, i gosti su već tada napravili prvu seriju 0:8. Nijednog trenutka Crvena zvezda nije bila u dobrom ritmu. Šuterski su bili katastrofalni. Gaidraitis je promašio dve otvorene trojke na startu, a posle su se priključili i ostali.

Posle prvih 10 minuta je bilo 17:23, a u nastavku gosti su rutinski čuvali prednost. Domaći su imali čak 10 izgubljenih lopti u prvom poluvremenu, i imali su samo sreću što sa druge strane nije bio jači protvnik od SC Derbija pa rezultat nije bio sličan onome u Istanbulu protiv Efesa.

Gosti su vodili 30:36 na 30 sekundi do kraja poluvremena, a onda je Nedović izgubio loptu, a gosti dali čak 4 poena u zadnjih 5 sekundi i otišli na odmor sa 30:40.

Kada su svi mislili da ne može gore, onda je počela treća četvrtina i SC Derbi je imao 18 poena prednosti posle 4 minuta igre. Tu su se crveno-beli malo defanzivno trgli, a i gosti u ušli u nervozu i počeli da u napadu ispaljuju nepotrebne rane šuteve.

Crveno-beli su pokušavali trojkama nešto da poprave, ali ništa nisu mogli da ubace. Međutim, Luka Mitrović i Džoel Bolomboj su pod košem situaciju shvatili ozbiljno pa su doprineli smanjivanju razlike na “početnih” 10 minusa na 3 minuta pre kraja trećeg perioda.

Mislilo se da će tu Zvezda uhvatiti zamah, međutim Beograđani jednostavno nisu bili glavom na ovoj utakmici i gosti su opet napravili novu seriju i sa 49:64 se otišlo na pauzu.

Početak četvrtog perioda je pripao Crvenoj zvezdi. Zaoštrili su u odbrani, a u napadu su došli do lakih poena preko Luke Mitrovića. Branko Lazić je postigao trojku koja je digla publiku na noge i bilo je minus 7 na 7 minuta pre kraja meča.

I kao i u trećem peridou, opet Zvezda pada i SC Derbi bez nekih većih problema ima opet dvocifrenu prednost. Sa tribina se ak u tom trenutku čulo i UPRAVA NAPOLJE od strane navijača Crvene zvezde.

Pošto je Sferopulos napravio nekoliko izmena u petorci, nova energija se pojavila posle trojke Teodosića, a potom i Davidovca Zvezda stiže na 6 poena minusa. Nova energija se pojavila odjednom u dvorani, aonda je i Nedović pogodio trojku za minus tri na 4 minuta pre kraja i sve se otvorilo u Areni.

Luda završnica je bila na delu Izjednačila je Zvezda novom trojkom Nedovića, ali je Ivićić vratio prednost sledeći napad novom trojkom gostiju.

Ponovo je Nedović uz koš faul doneo izjednačenje, a na 90 sekundi pre kraja Zvezda je i povela preko Adama Hange posle trojke iz ćoška.

Kapusta je smanjio sa slobodnih bacanja na 2 poena minusa, a onda Crvena zvezda na 50 sekundi pre kraja čak dva napada nije iskoristila. Gosti su imali napad i za vođstvo, ali je Zvezda odlično odigrala odbranu i imala 24 sekunde do kraja i 2 poena viška.

U najavi je bila penal završnica.

Posle slobodnih bacanja Davidovca je imala maksimalnih 4 razlike, ali SC Derbi se nije predavao i Drežnjak je postigao trojku na 5 sekundi pre kraja za 82:81.

Ponovo je Davidovac imao dva penala i pogodio ssamo jedan, a SC Derbi je imao 3 sekunde za napad za pobedu. Bogavac nije pogodio šut koji je bio za dva poena, i Crvena zvezda je preživela i povela 1:0 u seriji.

Teodosić sa 17 poena je bio najefikasniji u Zvezdi, dok je Mitrović postigao 14. Nedović i Davidovac su ubacili 13, većinu u samoj završnici.

Kod gostiju Ivišić 14 poena.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ZAGREJANI ZA PAO: Navijači Makabija u beogradu dočekali svoje ljubimce (VIDEO)

makabi u beogradu u utorak dočekuje Panatinaikos u trećem meču 1/4 finala plej-ofa Evrolige. Posle dva duela u Atini rezultat...

POVEZANE OBJAVE