Panatinaikos slavio u najvećem grčkom derbiju, istakli se bivši košarkaši Partizana

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Olimpijakos u OAKA areni sa 77-71, u 3. kolu plejof faze grčkog prvenstva.

Zeleni su dobili prvu četvrtinu sa 23-16, a potom već tokom druge stekli velikih 17 poena razlike. Međutim, na poluvremenu je tim Ergina Atamana vodio samo sa 38-33.

Olimpijakos je u trećoj deonici uspeo da stigne do preokreta, ali je poveo samo sa pola koša razlike, da bi PAO do kraja utakmice bio u blagoj prednosti većim delom, dok su crveno-beli iz Pireja u nekoliko navrata uspevali samo da izjednače, ali nikako i da povedu.

Najefikasniji na utakmici bio je bivši košarkaš Partizana Najdžel Vilijams-Gos sa 18 poena, čemu je dodao i po 3 skoka i asistencije, ali uzalud pošto je njegov tim na kraju poražen.

Ajzea Kenan je za Olimpijakos dodao 15 poena, 2 skoka i 3 asistencije, dok je Mustafa Fal bio nadomak dabl-dabla sa 10 poena, 9 skokova i 5 završnih dodavanja.

U pobedničkom timu Kendrik Nan je upisao 17 poena, 3 skoka i 4 asistencije, Kostas Mitoglu 15 poena i 6 skokova, a Matijas Lesor 13 poena i 2 uhvaćene lopte.

Panatinaikos je prvi na tabeli sa učinkom od 23 pobede i samo jednim porazom, dok je Olimpijakos mesto iza sa utakmicom više i učinkom 22/3.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ATP MADRID: Nadal u svom stilu, posle tri sata, u osmini finala

Španski teniser Rafael Nadal savladao je Pedra Kaćina u trećem kolu mastersa u Madridu posle tri seta 6:1, 6:7,...

POVEZANE OBJAVE