Promene u odbojkaškoj reprezentaciji Srbije, poznat i datum početka priprema

Prvi trener muške seniorske reprezentacije Srbije, Igor Kolaković saopštio je širi spisak na kojem se nalazi 30 igrača za šestu Ligu nacija 2024, koja je za našu selekciju i kvalifikaciono takmičenje za OI u Parizu.

Ono što je zanimljivo da se na spisku nalazi i Nikola Jovović (32), dizač italijanske Verone, koji bi mogao da se vrati u tim posle jedne godine odsustva.

– Jovović pripada ovoj generaciji, koja iskreno želi da se nađe na Olimpijskim igrama. Prošle godine smo probali bez njega, šansu su dobili neki mlađi momci, a sada želimo da ga stavimo u konkurenciju da se izbori za mesto u timu. Razgovarali smo nekoliko puta, zdrav je i spreman za rad, počeo je Kolaković.

Na širem spisku nacionalnog tima nalazi se trinaest igrača iz Banka Poštanska štedionica Lige, elitnog odbojkaškog takmičenja u Srbiji.

– Spisak je od 30 igrača, a orijentisaćemo se na 17-18, s tim što će se ekipa od početka priprema popunjavati shodno završetku Liga i obavezama onih najboljih igrača. U prvoj nedelji biće prilike i za neke momke koji su završili prvenstvo Srbije, ili neko u inostranstvu, a koji opet neće biti sa nama do kraja. Prilika je to da se bolje upoznamo i verujem da će za igrače to biti značajno iskustvo. Pripreme počinjemo 22. aprila, treniraćemo na Košutnjaku i siguran sam da ćemo imati sjajne uslove.

Srbija će do početka Lige nacija odigrati i dva kontrolna meča.

– Prihvatili smo poziv Italijana za, kako su oni rekli, turnir u Kavalezeu. E sad, da li će to biti turnir, ili ćemo odigrati dva meča sa Italijanima, ostaje nam da vidimo. Termini su 11. i 12. maj, što znači da putujemo 10, a da se vraćamo 13. maja. Nakon toga ostajemo na Košutnjaku još pet-šest dana do polaska za Brazil.

Ambicije su najviše, ali ono što je najvažnije su kvalifikacije za Olimpijske igre.

– Ne treba ponavljati koliko želimo plasman u Pariz i shvatio sam kroz razgovore sa igračima tokom prethodnih nekoliko meseci da je i njihova želja ista. Jedva čekam da se skupimo, za sada su svi momci zdravi, sigurno će biti umorni, ali sam uveren da je samo učešće na Olimpijskim igrama jače od tog umora, zaključio je Kolaković.

Na širem spisku su reprezentacije Srbije za učešće u šestoj Ligi nacija su:

Tehničari: Vuk Todorović (Čarni Radom, Poljska), Aleksa Batak (Fridrihshafen, Nemačka), Nikola Jovović (Verona, Ita), Matija Milanović (Vojvodina NS) i Nikola Petrović (Crvena zvezda).

Korektori: Aleksandar Atanasijević (Šangaj, Kina), Dražen Luburić (Fenerbahče, Turska), Nikola Meljanac (Čarni Radom), Dušan Nikolić (Crvena zvezda) i Luka Stanković (Vojvodina).

Libera: Milorad Kapur (Pari Volej Francuska), Vukašin Ristić (Crvena zvezda) i Dušan Jović (Radnički Kg.).

Blokeri: Marko Podraščanin (Trentino, Italija), Petar Krsmanović (Surgut, Rusija), Aleksandar Nedeljković (Ćisterna, Italija), Nemanja Mašulović (Katanija, Italija), Andrej Rudić (Vojvodina), Vladimir Gajović (Ribnica Kraljevo), Aleksandar Stefanović (Crvena zvezda) i Aleksandar Bošnjak (Karađorđe Topola).

Primači: Uroš Kovačević (Ural Ufa, Rusija), Marko Ivović (Dinamo-LO, Rusija), Miran Kujundžić (Galatasaraj, Turska), Pavle Perić (Ćisterna), Veljko Mašulović (Spartak Sub), Lazar Bajandić (Vojvodina), Luka Tadić (Partizan), Davide Kovač (Hataj, Turska) i Vuk Ivanković (Radnički Kg).

Muška seniorska reprezentacija Srbije će tokom prve sedmice (21 – 26. maj) šeste Lige nacija 2024. igrati u Rio de Žaneiru. Seniori Srbije će prvi meč odigrati protiv Irana u četvrtak, 23. maja od 2 časa po našem vremenu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ZAGREJANI ZA PAO: Navijači Makabija u beogradu dočekali svoje ljubimce (VIDEO)

makabi u beogradu u utorak dočekuje Panatinaikos u trećem meču 1/4 finala plej-ofa Evrolige. Posle dva duela u Atini rezultat...

POVEZANE OBJAVE