Sferopulos sumirao utiske nakon teške pobede na startu plejofa, istakao i šta je presudilo

Košarkaši Crvene zvezde teže nego što se očekivalo savladali su su Studentski centar na svom terenu u prvoj utakmici plejofa ABA lige.

U jednom momentu crveno-beli su gubili i sa 18 poena razlike. Trener Janis Sferopulos nije bio zadovoljan, ali vidi i dobre strane.

Najvažnije da smo ostvarili prednost u seriji. Nije bila dobra utakmica, ali je dobra pobeda. karakter mojih igrača kao i preokret. Gubili smo sa 18 poena i uspeli smo da se vratimo i pobedimo. Dozvolili smo rivalu mnogo otvorenih šuteva, imali smo 11 izgubljenih lopti u prvom poluvremenu, sve zbog nervoze. Ali su u drugom poluvremenu moji igrači pokazali da ne žele da izgube i spremamo se za meč u Podgorici, rekao je grčki stručnjak, pa dodao:

Nije bilo lako da se vratimo psihički posle poraza od Efesa. Znamo da imamo kvalitet, ali danas ga nismo pokazali. Rekao sam malopre – loše smo igrali, ali je najvažnija pobeda, smatra Sferopulos.

Istakao je i segment koji je presudio.

Prošlu utakmicu smo šutirali preko 50 odsto za tri. Oni su dobar tim i zatvaraju reket, dozvoljavaju rivalima da šutiraju. Ako pogađate uspete da ostvarite pobedu. Videli ste danas kako smo se vratili u meč. Trojke Teodosića, Nedovića i Davidovca. Nervoza? Nervoza je normalna stvar ako promašite prvih nekoliko šuteva normalno je da ste nervozni, ocenio je trener Zvezde.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Oglasio se Partizan posle smene Duljaja: Hitne mere u cilju stabilizacije!

Fudbalski klub Partizan doneo je odluku da smene Igora Duljaja posle četiri uzastopna poraza u prvenstvu i pošto je...

POVEZANE OBJAVE