Natalija Stevanović ponovo pravi senzacije!

Srpska teniserka Natalija Stevanović plasirala se u drugo kolo WTA turnira u francuksom Roanu, pobedom nad Anom Blinkovom, 45. teniserkom sveta sa 2:1, po setovima 7:6 (7:2), 3:6 i 7:6 (7:2).

Teniserka iz Niša, trenutno 204. na WTA listi, se tako iz kvalifikacija domogla drugog kola. Za nju je šira javnost čula nakon plasmana u treće kolo Vimbldona prošle godine, takođe nakon što je prošla kvalifikacije.

Nakon što su obe teniserke napravile po tri brejka, prvi set je rešen u tajbrejku, u kom je Natalija tri puta osvojila poen na servis rivalke i dozvolila jedan mini-brejk.

Drugi set dobila je Blinkova pošto je napravila dva brejka, jedan više od Stevanovićeve (nekada Kostić).

U odlučujućem setu je takođe odlučivao tajbrejk, nakon što su obe tenisrke po dva puta oduzimale servis jedna drugoj. Ponovo je u ključnom momentu bolja bila srpska teniserka, koja je napravila dva mini-brejka, ne dozvolivši nijedan protivnici.

Naredna protivnica Nataliji biće Poljakinja Magda Linet, 60. na svetu, koja je sa 2:0 savladala domaći teniserku Elsu Džekmont.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Radnički pred gostovanje Zvezdi: poznato je koliko je teško pobediti na njihovom bazenu

Godinama unazad standardni rivali u nokaut fazi domaćih takmičenja, Crvena zvezda i Radnički, započinju polufinalnu seriju plej-ofa Super lige...

POVEZANE OBJAVE