Radnički u derbiju dočekuje Novi Beograd: Nismo bez motiva

U derbiju pretposlednjeg kola Super lige Srbije, vaterpolisti Radničkog dočekuju ekipu Novog Beograda, u sredu, od 18.45 časova, uz besplatan ulaz na zatvorenom bazenu SPD „Radnički“.

Kragujevčani su obezbedili treće mesto na tabeli, dok su Novobeograđani neprikosnoveni na prvoj poziciji, sa maksimalnim učinkom, pa bi u ovom duelu mogli da zacementiraju kotu jedan.

– Posle pobede nad Šapcem i osiguravanja te treće pozicije, ovaj meč nema prevelikog takmičarskog značaja, ali daleko od toga da smo bez motiva. U poslednje vreme beležimo dobre rezultate, ostvarili smo neke bitne pobede i želimo da ostanemo u dobrom takmičarskom ritmu. Zadovoljni smo formom, ali mislim da još uvek nismo na svom maksimumu i najbolje od nas tek sledi – rekao je Nemanja Stanojević, vaterpolista Radničkog sa najviše nastupa.

Novi Beograd ove godine napada sva četiri trofeja i na dobrom putu je da to i uradi. Pored prvog Kupa Srbije, osvojenog u decembru, minulog vikenda vratio se i na tron Regionalne lige, pa je sada fokusiran na finiš domaćeg šampionata i Lige šampiona. Biće to i povratak velikog broj bivših igrača Radničkog na kragujevački bazen. Pre svih Filipa Filipovića, koji je najavio kraj karijere nakon ove sezone, a zatim i Miloša Ćuka, Nikole Lukića, Marka Radulovića i golmana Lazara Dobožanova…

– Novi Beograd je ekipa o kojoj ne treba trošiti reči. Proteklog vikenda osvojili su Regionalnu ligu, a sa razlogom se svrstavaju u red favorita za osvajanje Lige šampiona, jer imaju izuzetno kvalitetnu ekipu, sa velikim brojem reprezentativaca na svim pozicijama. U ovakvim utakmicama imamo motiv da se odmerimo sa najboljima na svetu, da vidimo koliko smo trenutno daleko od njih. To će pogotovo značiti našim mlađim igračima – smatra Stanojević.

Ulaz je besplatan, a posetioci će moći da ubace novac u kutije za prilog robotičarima Prve kragujevačke gimnazije, kojima je neophodna pozamašna svota novca za učešće na svetskom takmičenju na Floridi.

– Publika može da očekuje evropski vaterpolo i pozvao bih naše navijače da nas podrže u što većem broju, ali i da učestvujemo u ovoj lepoj akciji. Dolazi nam jedna od najkvalitetnijih svetskih ekipa, biće puno dobrih poteza, a na nama je da se pokažemo u što boljem svetlu – zaključio je Stanojević.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Duljaj iskreno o svom statusu u Partizanu: Vruć krompir je u rukama Ivice Kralja, uvek je pričao da imam podršku

Jedan od glavnih vesti u svetu sporta u Srbiji u toku ponedeljka je najavljena smena Igora Duljaja sa mesta...

POVEZANE OBJAVE