Real Madrid šokirao Siti na Etihadu i obezbedio plasman u polufinale LŠ (VIDEO)

U revanš meču četvrtfinala Lige šampiona Real Madrid pobedio je Mančester siti psole penala. Posle 90 minuta bilo je 1:1, a potom 4:3 posle penal serije. 

Prvu šansu na meču imao je Real. Izvukao se sa desne strane u sredinu kaznenog prostora Kamavinga, šutirao, ali je Ederson odbranio ovaj pokušaj. 

Real je ipak poveo u 12. minutu. Belingem je primio dug pas, dodao do Valverdea, koji je proigrao Vinisijusa u šesnaestercu, a ovaj dodao do Rodriga. Mladi Brazilac je šutirao iz neposredne blizine, Ederson odbranio, ali je Rodrigo pokupi odbitak i ovoga puta je lopta završila u golu za 1:0.  

Bio je Siti agresivniji u nastavku, imao nekoliko prilika, prvenstveno preko Holanda, ali je prva lopta završila iznad gola, a druga se odbila od prečku.  

Definitivno prisustvo De Brujena u mnogome znači Gvardiolinom timu. Gotovo sve prilike išle su preko Blegijanca. Šutirao je sa velike udaljenosti u 27. minutu igre, ali je Lunin odbranio ovaj udarac, kao i naredni Holandov, kada je primio centaršut iz kornera i glavom pokušao da promeni rezultat na semaforu.
 
Siti je bio mnogo agresivniji, stvarao prilike, ali je falilo realizacije pa je rezultat do kraja poluvremena bio nepromenjen. U drugom poluvremenu Siti je konstantno pretio, to im se isplatilo pa su u 76. minutu izjednačili. Doku je ubacio loptu u kazneni prostor, loše odreagovao Ridiger koji je kratko odbio loptu, ne pravom mestu je bio De Brujne koji je sa nekih pet metara loptu poslao u mrežu Lunina. 

Siti je nastavio da preti, ali do kraja regularnog dela utakmice nije bilo golova.

Sve isto u u nastavku Siti je izveo svoj 16. korner dok Real nije još nijedan. Domaći tim je nastavio da napada, nije se promenila slika na terenu ni u produžetku. Tek u 107. minutu je Real izveo svoj prvi korner ali nije bilo veće opasnosti po gol Sitija. Golova nije bilo ni u nastavku pa je pobednik odlučen nakon penala gde je bolji bio španski tim sa 4:3.

1. Alvarez siguran, gornji desni ugao; Ederson brani Modrićev šut

2. Lunin hvata živu loptu Silvi; Belingem pogađa

3. Lunin brani Kovačiću; Vaskez precizan

4. Foden postiže siguran gol; Naćo bez problema do gola

5. Lunin čita Edersona, ali lopta je u golu; Ridiger donosi Realu polufinale

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Pored Duljaja još jedan trener napušta Partizan

Igor Duljaj nije jedini koji je napustio klupu fudbalskog kluba Partizan. Duljaj je sinoć smenjen sa pozicije šefa strućnog štaba...

POVEZANE OBJAVE