Real Madrid šokirao Siti na Etihadu i obezbedio plasman u polufinale LŠ (VIDEO)

U revanš meču četvrtfinala Lige šampiona Real Madrid pobedio je Mančester siti psole penala. Posle 90 minuta bilo je 1:1, a potom 4:3 posle penal serije. 

Prvu šansu na meču imao je Real. Izvukao se sa desne strane u sredinu kaznenog prostora Kamavinga, šutirao, ali je Ederson odbranio ovaj pokušaj. 

Real je ipak poveo u 12. minutu. Belingem je primio dug pas, dodao do Valverdea, koji je proigrao Vinisijusa u šesnaestercu, a ovaj dodao do Rodriga. Mladi Brazilac je šutirao iz neposredne blizine, Ederson odbranio, ali je Rodrigo pokupi odbitak i ovoga puta je lopta završila u golu za 1:0.  

Bio je Siti agresivniji u nastavku, imao nekoliko prilika, prvenstveno preko Holanda, ali je prva lopta završila iznad gola, a druga se odbila od prečku.  

Definitivno prisustvo De Brujena u mnogome znači Gvardiolinom timu. Gotovo sve prilike išle su preko Blegijanca. Šutirao je sa velike udaljenosti u 27. minutu igre, ali je Lunin odbranio ovaj udarac, kao i naredni Holandov, kada je primio centaršut iz kornera i glavom pokušao da promeni rezultat na semaforu.
 
Siti je bio mnogo agresivniji, stvarao prilike, ali je falilo realizacije pa je rezultat do kraja poluvremena bio nepromenjen. U drugom poluvremenu Siti je konstantno pretio, to im se isplatilo pa su u 76. minutu izjednačili. Doku je ubacio loptu u kazneni prostor, loše odreagovao Ridiger koji je kratko odbio loptu, ne pravom mestu je bio De Brujne koji je sa nekih pet metara loptu poslao u mrežu Lunina. 

Siti je nastavio da preti, ali do kraja regularnog dela utakmice nije bilo golova.

Sve isto u u nastavku Siti je izveo svoj 16. korner dok Real nije još nijedan. Domaći tim je nastavio da napada, nije se promenila slika na terenu ni u produžetku. Tek u 107. minutu je Real izveo svoj prvi korner ali nije bilo veće opasnosti po gol Sitija. Golova nije bilo ni u nastavku pa je pobednik odlučen nakon penala gde je bolji bio španski tim sa 4:3.

1. Alvarez siguran, gornji desni ugao; Ederson brani Modrićev šut

2. Lunin hvata živu loptu Silvi; Belingem pogađa

3. Lunin brani Kovačiću; Vaskez precizan

4. Foden postiže siguran gol; Naćo bez problema do gola

5. Lunin čita Edersona, ali lopta je u golu; Ridiger donosi Realu polufinale

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

GOTOVO: Zvezda dovela prvo pojačanje

Košarkaški kluba Crvena zvezda dovela je prvo pojačanje za narednu sezonu. Kako javlja Meridian sport, Uroš Plavšić je novi košarkaš...

POVEZANE OBJAVE