ZAPOČELI ABA PLEJ-OF: Partizan ubedljiv protiv gostiju iz Laktaša

Košarkaši Partizana, savladali su Igokeu 94:85 u prvoj utakmici četvrtfinalne serije ABA lige. Crno-beli su bili bolji tim na svom parketu tokom čitavog toka meča. Već na poluvremenu rivalu ubacili preko 50 poena. Kasnije održali stečenu prednost i slavili.

Startna petorka crno-belih na ovom meču bila je: Avramović, Naneli, Ponitka, Ledej i Kaminski. Igokea je krenula u postavi: Filipović, Jeremić, Jošilo, Nakić i Karmajkl.

Prve poene na utakmici ubacio je polaganjem Aleksa Avramović. Nakon što je Kaminski bio uspešan u podbacivanju. Crno beli su odmah zatim postigli i prvu trojku preko Kaminskog za 5:0. Nakić je postigao prve poene za Igokeu na ovoj utakmici nakon nešto više od minuta igre. Karmajkl to vezao za mini seriju 4:0. Partizan je imao minimalnu prednost kroz četvrtinu. Na obe strane, jer su timovi ubacili preko 20 poena. Trojkom je na +6 otišao Partizan, a jošilo smanjio na -4 posle prve deonice u veoma efikasnom ritmu.

Druga četvrtina počela je sa dve trojke Igokee kojom su preokrenuli na 29:27. Trojkom im je odogvorio i Džejlen Smit. Ipak, crno-beli su zategli odbranu i odvojili se na +7 (40:33) nakon prve polovine druge deonice. Ponajviše zbog dobre role Bruna Kabokla. On je kasnije pogodio dvojku za dvocifreno vođstvo Partizana 52:41. Sa +9 je Partizan otišao na odmor 54:45 posle pogotka Nakića.

Naneli, Kaboklo i Smit imali su po 9 poena kod domaćina. Nakić se izdvojio od svih igrača na terenu sa ubačenih 15 poena.

Drugo poluvreme počelo je trojkom Igokee koju je ubacio Jeremić. Jošilo je seriju produžio na 5:0 i približio goste na -4 (54:50). Početak je bio u znaku ekipe Vladimira Jovanovića koja je sa brzih 7:0 serijom naterala Željka Obradovića na traži tajm-aut nakon dva minuta igre. Taj nalet je odbio Džejlen Smit trojkom. Crno-bele na +7 odveo zakucavanjem Naneli. Panter trojkom vratio bezbedan plus 62:52. Serija crno-belih bila je 13:0 kao odgovor na onu gostiju i stekli su najvećih +15 (64:52) posle trojke Pantera. Prekinuo je to Marko Jošilo nakon četiri prazna minuta ekipe iz Laktaša. Crno-beli na posletku imali +10 posle treće četvrtine 71:61.

Raspoloženi Nakić je postigao prvi koš u poslednjoj četvrtini. U narednom napadu poentirao Ponitka. Crno-beli se u toj deonici odlepili na maksimalnih +19 (84:65) popsle trojke Pantera. Igokea je uspela da napravi seriju 13:4 i spusti se na -10 (88:78) na tri ipo minuta do kraja. Ledej je potom pogodio trojku za 94:81 a crno-beli priveli meč kraju.

Najbolji kod pobednika bio je Panter sa 18 poena. Ledej je dodao 16 poena uz 12 Smita i 11 Nanelija. U ekipi Igokee Nakić je imao 21 poen a Karmajkl ubacio 17 koševa.

Drugi meč serije, igra se u nedelju 21. aprila od 18 sati u Laktašima. Pobednik ide u polufinalu na boljeg iz duela Budućnost – Zadar gde je 1:0 za crnogorski tim.

Partizan-Igokea 94:85 (27:23, 27:22, 17:16, 23:24)

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NEĆE BITI PRED MEDIJIMA: Trener Minesote odsutan na konferenciji pred polufinale sa Denverom?

Košarkaši Minesote i Denvera prvi su poznati polufinalni par bilo koje od dve konferencije NBA lige. Aktuelni šampioni Nagetsi eliminisali...

POVEZANE OBJAVE