Milojević pred Večiti derbi: Nemamo posebno opterećenje, ovde imamo tri različita takmičenja

Sutra od 18 časova će se na stadionu “Rajko Mitić” po treću put ove sezone sastati Crvena zvezda i Partizan, na startu plejof faze Superlige.

Pred ovaj duel i početak plejofa svoja očekivanja izneo je trener crveno-belih Vladan Milojević.

Počinjemo prvu utakmicu plej-ofa. Iskren da budem, igračima sam rekao pre utakmice da ulazimo u mini-prvenstvo, u kojima se borimo za 21 bod. Sasvim očekivano igraju najbolje ekipe koje su izborile plasman u plej-of. Čestitam im. Imaćemo dosta teških utakmica, otvaramo sa Partizanom, ali i ostale će biti podjednako teške. U mesec dana razmaka smo bili u drugačijoj situaciiji, nema nikakvih tajni. Znate kako se igra derbi. Praznik je fudbala i nadam se da ćemo ponoviti dostojnu igru. Videćemo u kojoj meri, rekao je trener Zvezde.

Govorio je i o značaju predstojećeg derbija za tekuće prvenstvo.

Kod nas se stvorila slika da derbi utakmica ima posebnu draž, da je posebno takmičenje. Kada neko osvoji titilu i ne pobedi u derbiju, ispadne da je ova druga ekipa bolja, a to nema veze. Ne ulazim u sve to, nemam opterećenje da pobedimo. Igramo protiv večitog rivala, uvek ih resprektujemo. Na nama je da se pripremimo i fokusiramo na utakmicu i da odradimo što radimo na treningu, smatra Milojević, koji tvrdi da za njega u ovom momentu postoji samo sutrašnji derbi, iako odmah za koji dan sledi i okršaj najvećih rivala u Kupu Srbije.

Ovde imamo tri različita takmičenja – osnovno, plej-of ili mini-ligu i sasvim treće takmičenje, koje je Kup. Za mene je uvek prva utakmica najbitnija, za mene je i naredni trening. Ne razmišljam u tom pravcu. Imamo nekih problema i nedoumica, videćemo kroz razgovor sa doktorom u kom ćemo sastavu izaći, ostavio je dilemu trener lidera na tabeli.

Taktika je spremljena, ali je Milojević svestan da je isto učinio i rival.

Jedino je nešto što se radi, a drugo što se vidi i može. Mi uvek spremamo utakmicu na ozbiljan način. Nije ovo neka predstava gde imamo samo publiku i dobijemo aplauze ili kritike za performans. Imamo i protivnika, koji analizira i priprema utakmicu, rekao je Milojević, pa dodao:

Partizan je veliki klub, radi profesionalno, ne improvizujemo. Nekada imate plan, a on se ne desi, jer je protivnik bolji i nadahnutiji. Sve te nijanse formiraju utisak i odlučuju da li je bilo dobro ili ne. Fudbal je jedini sport gde se rezultat vezuje sa igrom. U košarci ako ste pobedili – pobedili ste. Niko ne priča kako. Voleli bismo da igra bude dobra i da je spojimo sa pobedom, ali to zavisi i od protivnika. Trudićemo se da to ostvarimo, poručio je trener Zvezde.

Smatra da favorita – nema.

Nikada nisam rekao da je moja ekipa favorit, ni u čemu. Krećemo u plej-of i imamo 21 bod u opticaju. Sve što je bilo iza nas mene ne interesuje, misli su nam na mini-prvenstvu. Što se tiče favorita, mislim da nije prikladno pričati. Favoriti ste ako se nešto desi. Kada počne utakmica rezultat je 0:0, ističe Milojević.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Srbija na korak od novog predstavnika u ABA ligi posle “čuda”! (VIDEO)

Košarkaši Vojvodine plasirali su se u finale ABA 2 lige pošto su uspeli da nadoknade zaostatak od čak 18...

POVEZANE OBJAVE