Pokuševski se “pohvalio” svojim urnebesnim izvođenjem auta na kraju NBA sezone, pa otkrio da li će igrati za reprezentaciju (VIDEO)

Srpski košarkaš Aleksej Pokuševski na velika vrata je ušao u NBA ligu kao visokopozicionirani pik na Draftu, kada ga je izabrala Oklahoma.

Sve do ove sezone karijera mu je tekla solidno, posebno prethodne sezone. Ipak, na početku ove je ostao bez minutaže, verovatno i zbog toga što je za Tandere nakon sezone pauze zaigrao Čet Holmgren, prvi pik sa Drafta 2022. godine.

Usledio je raskid ugovora i kasniji angažman u Šarlotu, gde je sve krenulo na bolje, kao i u slučaju zemljaka Vasilija Micića, koji je nešto ranije, takođe iz Oklahome, trejdovan u Hornetse.

Popularni Poku je u poselednjoj utakmici sezone protiv Klivlenda privukao pažnju i izvđonjem auta koje je sve nasmejalo. On je u trenutku “odlutao” i ležerno dodao sudiji loptu, čime se kasnije “pohvalio” na Instagramu, podelivši ovaj video uz galeriju slika.

Nakon Oklahome i Šarlota, moglo bi da se desi da Pokuševski i Micić budu saigrači i u reprezentativnom dresu na Olimpijskim igrama u Parizu. Na Svetskom prvenstvu nije bilo nikog od njih dvojice, a mladog univerzalca sprečile su povrede, iako je imao želju da bude deo tima koji je kasnije postao vicešampion sveta.

Pokuševski je potvrdio želju da nastupa za nacionalni tim.

Imam veliku želju da zaigram za reprezentaciju i nadam se da ću moći da se izborim za mesto u njoj. To je naravno pitanje za trenera, ali ja imam veliku želju i daću sve od sebe da budem tamo, izjavio je za “Mozzart sport”.

Njegova želja nikada nije bila sporna, što je pokazao i kada je nastupao za mlađe reprezentativne kategorije, iako se znalo da je kandidat za Draft, što se u današnje vreme veoma retko događa. Ipak, do sada nije imao sreće i uvek su postojale prepreke za debi u A reprezentaciji.

Micić je ranije takođe potvrdio da će igrati za reprezentaciju predstojećeg leta, što je učinio i Bogdan Bogdanović, a na Pešićevom spisku bi trebalo da se iz NBA lige nađu i Tristan Vukčević i Nikola Jović. Ostaje samo da sačekamo potvrdu najboljeg košarkaša sveta Nikole Jokića.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Radnički piše istoriju, pala Mladost nakon preokreta

U meču 33. kola plej-of Superlige Srbije, fudbaleri Radničkog 1923 savladali su Mladost 3:2. Poveli su gosti sredinom prvog poluvremena....

POVEZANE OBJAVE