JOŠ JEDAN UZBUDLJIV DERBI: Partizan bio nadomak pobede, Katai odveo Zvezdu na +10! (VIDEO)

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Partizan sa 3:2 u 173. večitom derbiju. I ovaj susret večitih rivala ponudio je brojna uzbuđenja. Crno-beli dvaput imali prednost, a domaćin u finišu uspeo da potpuno preokrene. Sada i uveća prednost na tabeli. Već za nekoliko dana, sledi novi okršaj ovih rivala.

Crno-beli su već u prvom minutu imali odličnu priliku. Glazer je odbranio udarac Baždara. Odmah je na drugoj strani pokušao Endiaje ali slabo zahvatio loptu.

Crno-beli su prvi poveli na stadionu Rajko Mitić. Samed Baždar doveo je goste u vođstvo od 11. minuta. Nakon kombinacije sa Severinom, iskoristio je centaršut preko dobrane domaćina Aranđela Stojkovića.

Derbi je potom potpuno opravdao epitet najveće utakmice srpskog fudbala. Zvezda je odgovorila u 15. minutu golom Gelora Kange iz penala. Pre toga su crveno-beli uspeli da iskoriste grešku odbrane rivala a Krunić obori Ivanića.

U 21. minutu je Endiaje imao drugi pokušaj, ali bio neprecizan. Sedam minuta kasnije, Partizan je pogodio stativu. Goh je u želji da što pre završi akciju pogodio okvir gola Glazera.

Bukari i Ivanić potom nisu bili precizni.

Prvi deo meča završen je 1:1 i golovima iz 11. i 15. minuta. Zvezda je imala veći posed lopte i broj šuteva. Partizan tri šuta ali je jedan jedini koji je išao u okvir i bio pogodak za 1:0. Golman Krunić je pred kraj odbranio situaciju oči u oči sa Bukarijem.

Početkom drugog poluvremena, utakmica je kratko zaustavljena zbog bakljade navijača. Partizan u 56. minutu stiže do novog vođstva pogotkom Ksandera Severine.

Posle njegovog gola, Stamenić i Endiaje nisu uspeli da savladaju Krunića.

Crvena zvezda je opet uspela da stigne do izjednačenja, ali je gol Kataija iz 69. minuta poništen zbog prethodnog ofsajda Endiajea.

Domaćin je imao inicijativu u pokušaju da osvoji bod. U 89. minutu postigli su gol za izjednačenje i u tome uspeli. Strelac je bio Šerif Endiaje. I taj gol pregledao je VAR ali je priznat.

Utakmica je potom produžena za čak 15 minuta zbog većih prekida usled bakljada navijača. U tom periodu Zvezda je došla do potpunog preokreta. Nakon još jednog penala, a 3:2 pogodio je Katai. Natho posle toga nije uspeo da donese bod nakon šuta iz slobodnog udarca.

Zvezda u narednoj rundi prvenstva gostuje Vojvodini. Partizan će dočekati TSC. Dva rivala igraju već u sredu 174. derbi. Crveno-beli su ponovo domaćini 24. aprila od 19 časova u polufinalu kupa.

Crvena zvezda – Partizan 3:2 (1:1)

Kanga (p.) 15′, Endiaje 89′, Katai (p.)90+10′ – Baždar 11′, Severina 56′

Crvena zvezda: Glazer, Mijailović, Spajić, Dragović, Rodić (od 46′ Điga) , Kanga (od 58′ Katai), Stamenić, Bukari, Hvang, Ivanić (od 78′ Olainka), Endiaje

Partizan: Krunić , Stojković (od 78′ Filipović), Marković, Kovačević, Antić , Kastiljo (od 67′ Stjepanović), Ovusu, Severina, Zahid, Goh (od 78′ Kalulu), Baždar (od 67′ Saldanja)

Standings provided by Sofascore

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Podela bodova u derbiju kola (VIDEO)

Fudbaleri Rome i Juventusa remizirali su 1:1 u okviru 35. kola Serije A. Meč je počeo žustro. Već u 4....

POVEZANE OBJAVE