MILOJEVIĆ NAKON POBEDE U DERBIJU: Teško je igrati kad Partizan da gol, vrati se i čeka u bloku

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Partizan sa 3-2 u Večitom derbiju na startu plejofa, nakon što su dva puta stizali zaostatak i na kraju preokrenuli.

Svoje utiske je nakon utakmice detaljno sumirao trener Zvezde Vladan Milojević.

Kao i prva utakmica koju smo igrali, kada smo trebali mi da apsolutno kontrolišemo utakmicu – a kontrola nije samo kroz posed nego i kroz rezultat. Mi smo opet morali da jurimo. Po ko zna koji put radimo neke stvari koje meni na ovom nivou nisu jasne. Mi to ne radimo tako, ali to je za analizu i za moj razgovor sa mojim igračima. Ali teško je igrati – kad Partizan dođe, da vam gol, vrati se i čeka u bloku. Vi morate da napadnete i otvorite sve linije. Ima dosta prostora, a Partizan ima kvalitetne igrače, koji znaju to da iskoriste. Sa kvalitetnim pasovima Natha i Zahida može da iskoristi brzinu Severine, brzinu Kalulua i malog Baždara, rezimirao je Milojević za TV “Arenasport”, pa dodao:

Glazer je odbranio prvu šansu u prvom minutu. To mi je potpuno nejasno, ali nam se događa često i pričamo o tome. U sredu je utakmica ponovo i na greškama se uči. Možda nam se sve vratilo za prvu utakmicu. Mi toliko klasičnih šansi imamo, a da ne možemo da damo gol – neverovatno. Jednostavno to ne mogu da objasnim, ali to je fudbal. Bilo je sadržajno, bilo je svega. Sadržajan derbi, dosta golova…

Ovo su vam utakmice kao i evropske. Drugačije je kad vi imate rezultat i kad protivnik mora da juri. Za razliku od prve utakmice, Partizan je izašao sa dva zadnja vezna, tražio šasnu sa svojim brzim igraima. Mi smo napadali, oni su davali golove. Bio je kontranapad gde smo izgubili loptu na 16 metara, da je Partizan to rešio verovatno ne bismo imali mogućnosti da se vratimo, ali ono što je dobro je da ne odustajemo, konstatovao je trener zvezde.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Sferopulos posle Mege govorio o selidbi u Pionir za finale

Košarkaši Crvene zvezde su ubedeljivo započeli plej-of seriju protiv Mege i došli do vođstva 1-0. Janis Sferopulos je bio zadovoljan...

POVEZANE OBJAVE