OSTAO BEZ SNAGE NAKON MEČA SA LAJOVIĆEM: Rud prekinuo Cicipasov niz i revanširao mu se za finale Monte Karla

Norveški teniser Kasper Rud osvojio je ATP 500 turnir u Barseloni, pošto je u finalu savladao Grka Stefanosa Cicipasa sa 2:0, po setovima 7:5 i 6:3.

Na taj način se Rud revanširao Grku za nedavni poraz u finalu mastersa u Monte Karlu, u okršaju trenutno šestog i sedmog tenisera sveta. Ujedno je i prekinuo niz pobeda Grka, koji je trajao tokom turnira u Kneževini, pa sve do finala u Kataloniji.

Cicipas je juče nakon preokreta dobio Lajovića u tri seta, u drugom meču dana, pa mu možda nije ostalo dovoljno snage za finalnu borbu.

Iako je Norvežanin izgubio servis već u prvom gemu, uzvratio je u šestom – izjednačivši tako na 3:3 – da bi potom u 12. gemu novim brejkom došao do prednosti od 1:0 u setovima.

U drugom delu meča, koji se ispostavio odlučujućim, presudan je bio brejk Ruda u četvrtom gemu, kada je poveo sa 3:1, a u narednom servis-gemu Grka je propustio dve brejk-lopte koje su mogle da dovedu i do ubedljivije pobede.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NADOMAK FINALA ABA LIGE: Zvezda demonstrirala silu protiv Mege

Košarkaši Crvene zvezde ubedljivo su kao domaćini savladali Megu sa 103-73, u prvoj utakmici polufinala regionalne ABA lige. Zvezda...

POVEZANE OBJAVE