ABA: Zvezda se uozbiljila i ubedljivo prošla u polufinale

Košarkaši Crvene zvezde su savladali SC Derbi u Podgorici 77:92 i sa 2-0 u seriji prošli u polifnale plej-ofa ABA lige.

Dijametralno suprotnu sliku smo gledali u pristupu Crvene zvezde u odnosu na meč u Beogradu.

Izabranici janisa Sferopulosa su bili koncentrisani, strpljivi i u potpunosti spremljeni za sve situacije na terenu.

Vrlo brzo u igru je ušao Nikola Topić kojem je to bio povratak posle tri i po meseca od povrede na “Večitom derbiju u Evroligi.

Crvena zvezda je poentirala mahom preko centara, pošto su dobro otvorili meč i Džoel Bolomboj i njegova zamena Luka Mitrović. Kako je meč odmicao došao je i šut pa je posle trojke Teodosića posle 19 minuta bilo 12:29.

U drugom periodu SC Derbi je pokušao da se vrati u par navrata, ali nisu mogli da spuste niže od 12 poena minusa. Zvezda je posle na krilima Jaga Dos Santosa i Nemanje nedovića podigla prednost koja je na poluvremenu bila 23 poena prednosti – 34:57.

Treća četvrtina je prošla u sporom ritmu pošto su obe ekipe brzo izašle iz bonusa. SC Derbi je uspeo da smanji prednost na 16 poena minusa, ali je trej Tompkins imao dobru sekvencu sa dve trojke i praktično nije bilo više dileme oko pobednika.

Zvezda je ostala bez nemanje Nedovića sredinom trećeg perioda pošto je napravio drugi nesportski faul na meču, ali se to nije osetilo u igri. Posle 30 minuta je bilo 54:78.

U četvrtom periodu Zvezda je otišla i na plus 26, ali je u drugom delu potpuno stala pa se domaćin vratio na minus 12. Ipak, posle koševa Dos Santosa i Topića i ta mala šansa da se vrate u meč je nestala pa je meč završen 77:92.

Crveno-beli u polufinalu idu ne Megu.

najefikasniji kod Zvezde je bio Dos Santos sa 17 poena, nedović za 12 minuta 13 poena, Geidraitis 12 poena.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Poznati svi učesnici F4 vatropolo Lige šampiona

U vaterpolo Ligi šampiona, na kolo pre kraja je poznato koja četiri tima će igrati u završnici. Od ranije je...

POVEZANE OBJAVE