Inter kaparisao titulu kao gost protiv gradskog rivala! (VIDEO)

Fudbaleri Intera osvojili su svoju 20. titulu šampiona Italije, popularni Skudeto, i to na najslađi mogući način.

Nerazuri su savladali gradskog rivala Milan sa 2-1 u derbiju Dela Madonina, i to kao nominalni gosti na stadionu “San Siro”, kako se naziva od strane Rosonera.

Tim Simonea Inzagija je u direktnom duelu ostvario nedostižnu razliku na tabeli od +17 bodova, pošto sada ima 86, dok je današnji rival ostao na 69.

Ovo je pritom šesta uzastopna pobeda Intera u gradskim derbijima.

Prednost gostima je doneo iskusni Fransisko Aćerbi već u 18. minutu, kada je glavom savladao Menjona. Iz kornera je centrirao Dimarko, Pavar glavom prebacio do strelca gola koji je ostao potpuno sam usled loše reakcije odbrane Milana.

Minimalno vođstvo ostalo je na snazi do kraja poluvremena, a ubrzo po povratku na teren Markus Tiram je duplirao prednost, nakon što mu je ostavljeno dovoljno prostora da sebi izgradi poziciju za šut.

Uzbuđenje je dovedeno do vrhunca posle gola Fikaja Tomorija u 80. minutu, koji je prepolovio zaostatak smanjivši na 2-1. Engleski štoper je samo krunisao akciju u kojoj su čestvovala još trojica saigrača i odbijenu loptu smestio u mrežu.

Ipak, nisu uspeli izabranici Stefana Piolija da do kraja speče još jedan poraz u nizu od gradskog rivala i istovremeno njegovo podizanje pehara.

Završnicu su obeležili i sukobi, koji su rezultovali crvenim kartonima za Tea Ernandeza i Davidea Kalabriju na jednoj, odnosno Denzela Damfrisa na drugoj strani.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Poznati svi učesnici F4 vatropolo Lige šampiona

U vaterpolo Ligi šampiona, na kolo pre kraja je poznato koja četiri tima će igrati u završnici. Od ranije je...

POVEZANE OBJAVE