UEFA usvojila Piksijev predlog, sa trojicom više na prvenstvu!

Kako su preneli britanski mediji, Evropska fudbalska unija (UEFA) odobriće selektorima da u ekipe za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj pozovu 26 umesto 23 igrača.

Na glasanju Nacionalnog komiteta takmičenja u ponedeljak UEFA je odlučila da omogući selektorima da povedu trojicu fudbalera više, posle predloga pojedinih trenera da se uveća broj igrača zbog gustog rasporeda takmičenja ove sezone i mogućih povreda.

Iako se dugo pominjala, ta promena je po prvi put zvanično predložena početkom aprila u Dizeldorfu, na inicijativu selektora Srbije Dragana Stojkovića, gde se održavala završna edukativna radionica UEFA.

Na prethodnom Evropskom prvenstvu 2021. godine UEFA je takođe dozvolila da se proširi spisak igrača za takmičenje, posle pandemije koronavirusa, a kako je preneo Skaj, čini se da će od sada to postati običaj za reprezentativna takmičenja pod okriljem UEFA.

Odluka nije zvanično doneta, pošto Izvršni komitet UEFA mora da odobri promenu pravila, ali se očekuje da će to biti formalnost. Članovi Izvršnog odbora sastaće se tek 22. maja, ali se očekuje da će odluka biti doneta daljinski do kraja nedelje.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

POTPIS NA MARAKANI: Ilić ponovo u crveno-belom!

Fudbaleri Crvene zvezde sezonu su završili na trijumfalan način. Pobedivši Čukarički, pred svojim navijačima proslavili osvajanje duple krune. Četvorica igrača su...

POVEZANE OBJAVE